Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Zázrak na farme: Zamestnanec otvoril lastúru a našiel v nej hotový poklad na FOTO

(Zdroj: Facebook/Cygnet Bay Pearl Farm)

BROOME - Pracovníci farmy v Západnej Austrálii, na ktorej sa pestujú perly, nemohli nedávno uveriť vlastným očiam. V jednej lastúre totiž našli až desať perál, čo sa prakticky rovná zázraku. Či ich speňažia, ešte nevedia. Je ale isté, že keby ich predali, zbohatli by podľa odhadov prinajmenšom o niekoľko miliónov.

Na farme Cygnet Bay Pearl Farm minulý týždeň zaznamenali jedinečný úlovok. Postarala sa oň perlorodka druhu pinctada maxima. Zamestnanci tušili, že ukrýva prírodnú perlu, čo už samo o sebe je veľmi vzácne. Keď ale technik ustricu otvoril, ostali všetci ohromení. Vnútri sa totiž nachádzalo až desať perál zasadených do okolitého tkaniva. 

 

"Moja rodina sa venuje pestovaniu perál už takmer sedemdesiat rokov, no niečo takéto sme ešte nikdy nevideli," povedal majiteľ farmy James Brown. Okamžite po zverejnení tohto nálezu sa mu začali hrnúť ponuky od ľudí z celého sveta, ktorí chceli perly kúpiť, no Brown ešte nevie, ako s nimi naloží. "Vzácne a nezvyčajné perly zbierame, takže zatiaľ si ich tu ponecháme," dodal. 

Viac o téme: AustráliaFarmaPerla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu