Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Svadobné fotenie sa zmenilo na drámu: Ženích neváhal ani sekundu a riskoval vlastný život

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia.sk)

ORANGE BEACH – Členovi pobrežnej hliadky Zacovi Edwardsovi, ktorý sa fotografoval so svojou nevestou na pláži v meste Orange Beach v americkom štáte Alabama, nebolo súdené vychutnávať si radosť z vlastnej svadby. Pózovanie mladomanželského páru totiž prerušilo jačanie ženy, ktorá zbadala, že v oceáne sa niekto topí. Mladoženáč nelenil a okamžite mu bežal na pomoc.

Horor počas medových týždňov: Novomanželia (†24, 27) sa zrazili na atrakcii, smrť v exotickom raji

Keď Zac (37) a jeho milovaná Cindy (32) dorazili na svadobnú hostinu, ani zďaleka nepripomínali uhladený manželský pár. Zo ženícha kvapkala voda a nevestine šaty lemoval mokrý piesok. Ich fotografovanie na pláži, pri ktorom pózovali aj so svojimi tromi deťmi, sa totiž zmenilo na záchrannú akciu.

„Už sme chceli odísť, keď sme začuli nejakú ženu. Jačala a ukazovala do vody. Videl som, že vo vode niekto kričí a je asi 50 metrov od pobrežia,“ cituje ženícha portál metro.co.uk. „Okamžite som si vyzliekol košeľu, schmatol som záchrannú dosku a bežal som do vody.“

Svadobné fotenie sa zmenilo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Potápajúceho muža vraj unášal silný prúd, ale Zacovi sa podarilo prekonať približne 130 metrov dlhú vzdialenosť a zachrániť 18-ročného mladíka. „Počul som ako kričí, že nemôže dýchať. Tie nohavice boli strašne ťažké, ale doplával som k nemu, oprel som ho o tú dosku, aby som mu udržal hlavu nad hladinou,“ spomína Zac.

Vraj bol veľmi vyčerpaný a keď videl, že sa k nim blížia záchranári a nad hlavami sa objavil vrtuľník, vydýchol si. „Keď sa to stalo, boli zamestnaní nejakým iným zásahom. A ja som bol veľmi vďačný zato, že dorazili aj k nám a za pomoci skútra nás dotiahli na breh.“ Až potom ako dorazil na pláž si vraj uvedomil závažnosť celej situácie a priznáva, že po zvyšok dňa sa mu poriadne triasli ruky.

Svadobné fotenie sa zmenilo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

„Ľudia podceňujú oceán,“ povedal. „V ten deň viala nad plážou červená vlajka. Za takých podmienok nedovolím mojím deťom, aby boli vo vode čo i len po kolená. Nerozumiem tomu, prečo to ľudia tak podceňujú,“ hovorí čerstvý mladoženáč, ktorého odvážny čin ocenil aj pastor pri slávnostnom svadobnom príhovore.

Viac o téme: SvadbaTopenieŽeníchOceán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu