Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hororový cisársky rez: Matka potrebovala čo najskôr porodiť, to najväčšie utrpenie v živote

Delfina so svojím bábätkom Zobraziť galériu (3)
Delfina so svojím bábätkom (Zdroj: FB/Delfina Mota)

OCEANSIDE - Hrôza, ktorú zažila kalifornská mamička Delfina Motaová počas pôrodu svojej dcérky, je ako vystrihnutá z hororového filmu. Anesteziológ podľa medializovaných informácií údajne nevykonal svoju prácu a rodičke bol vykonaný cisársky rez bez umŕtvenia.

Maličká Cali prišla na svet 13. júla 2017. Jej matka Delfina Motaová (26) v ten deň prišla do nemocnice Tri-City Medical Center v kalifornskom meste Oceanside, pretože jej klesol krvný tlak.


Prečítajte si aj: Rodina si užívala dovolenku v Španielsku: Syn (17) zrazu upadol do kómy, záhadná otrava


Po tom, čo lekári nepočuli tlkot srdca dieťaťa, ženu poslali na cisársky rez. Pred samotným zákrokom jej mal doktor David Seif podať anestéziu, aby rodička necítila bolesť. Ako informujú zahraničné médiá, spomínaný lekár ani po niekoľkých výzvach žene nepodal anestéziu. Lekári tak museli začať bez nej. „Kričala som, aby s tým prestali, že všetko cítim. Potom som od bolesti omdlela,“ spomína Delfina.

Delfina Motaová a jej dcéra Celi.
Zobraziť galériu (3)
Delfina Motaová a jej dcéra Celi.  (Zdroj: FB/Delfina Mota)

Jej snúbenec Paul Iheanachor bol počas pôrodu mimo operačnej sály. Uviedol, že počul len výkriky. „Keď ležala na stole, snažil som sa nemyslieť na to, čo jej práve robia. Viete, ak niekto na vaše brucho položí nôž, ktorým vás otvorí a následne vyberie vaše dieťa von, tak...“ povedal Iheanachor.

Paul Iheanachor s Celi.
Zobraziť galériu (3)
Paul Iheanachor s Celi.  (Zdroj: FB/Delfina Mota)

Podľa slov zástupcu skupiny Medical Anesthesia Service, pre ktorú pracuje lekár Seif, sú tvrdenia páru nepravdivé. „Skupina je v mene lekára Seifa presvedčená, že anestézie, ktoré boli k dispozícii, boli aj podané,“ uviedol zástupca. Napriek tomu, že Celia je zdravé dieťa, rodinný právnik tvrdí, že nemocnica zlyhala.

Viac o téme: PôrodAnestéziaCisársky rez
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu