Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Na svete je nelepivá žuvačka!

Tak toto by malo byť minulosťou!
Tak toto by malo byť minulosťou!

LONDÝN – Vedci z University of Bristol predstavia na Festivalu vedy Britskej asociácie na podporu vedy prvú nelepiacu žuvačku. Na niečo podobné svet čaká skutočne dlho...

Z ulíc miest zmiznú fľakaté chodníky a ľudia sa už nebudú trápiť s čistením škvŕn na oblečení a topánkach. Nová britská žuvačka je totiž nielen nelepivá, ale aj rozpustná vo vode.

Spoločnosti Revolymer sa podaril technologický prielom pri výrobe žuvačky Clean Gum. Podobnú úlohu už riešilo niekoľko výskumných pracovísk na celom svete. Odborníci z Revolymeru uskutočnili prvé skúšky na chodníkoch. Vo všetkých prípadoch zmizla žuvačka do 24 hodín prirodzenou cestou.

„Výhodou našej žuvačky Clean Gum je to, že má výbornú chuť, ľahko sa odstraňuje a je ekologická,“ tvrdí profesor Terence Cosgrove z University of Bristol, ktorý stál pri zrode nového polyméru.

„Základom našej technológie je pridanie amfifilného polyméru k preparátu modifikovanej žuvačky. Ten mení vlastnosti styčných plôch odhodených kusov žuvačiek, v dôsledku čoho nie sú také lepkavé,“ vysvetlil fungovanie látky profesor Cosgrove.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu