Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Žena zašla na rybiu pedikúru: Trpko to oľutovala, nechutná diagnóza ju zdrvila

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Žena prišla o nechty na nohách po tom, ako absolvovala módnu rybiu pedikúru, informoval o tom odborný magazín JAMA Dermatology. Tá už dlhšiu dobu prináša množstvo pochybností, teraz prišlo ďalšie. Napriek tomu, že v USA bola zakázaná, v Číne, a nielen tam, sa stále teší veľkej popularite. Je skutočne bezpečná?

Pri rybej pedikúre si ponoríte nohy do akvária s malými rybičkami. Tie obhrýzajú odumretú pokožku na chodidlách a dávajú tak priestor na regeneráciu kože na nohách. Skúsila to aj jedna žena, ktorá však na rybiu pedikúru nemá pozitívne spomienky. Paradoxné je, že doktori tvrdia, že práve táto pedikúra zabraňuje padaniu nechtov na nohách a vzniku rôznych chorôb chodidiel. Súdiac podľa nedávneho incidentu sa však mýlia.

Žena zašla na rybiu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Žena približne vo veku dvadsať rokov tvrdí, že práve kvôli rybej pedikúre trpí infekciou, pri ktorej jej padajú nechty z nôh. Navštívila preto svojho dermatológa a keď mu povedala, že absolvovala pedikúru, diagnostikoval jej infekčné ochorenie chodidiel onychomadézu. 

Žena sa nalíčila 20 rokov starou kozmetikou: Nasledoval horor, bude to ľutovať do konca života 

Za všetko môže fakt, že ryby sú využívané na pedikúru niekoľkých osôb, čím môžu prenášať z človeka na človeka rôzne infekcie. Ani akváriá nie sú vždy poriadne vyčistené od baktérií, ktoré sa napokon dostávajú do tiel rýb. Ide o vôbec prvý takýto prípad, čo dokazuje, že infekcie nepostihujú každého.

Viac o téme: InfekciaRybia pedikúra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu