Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Britská polícia chce uzákoniť pitie alkoholu od 21 rokov

LONDÝN – V Británii si nevedia poradiť s mladými výtržníkmi a násilníkmi podguráženými alkoholom, ktorí strpčujú život ostatným obyvateľom. Britská polícia volá po uzákonení hranice pre požívanie alkoholu na 21 rokov, pretože väčšina z výtržníkov pod vplyvom alkoholu má nižší vek.

„Každé násilie, každé ohrozovanie ľudí, každé znásilnenie je vedené pod vplyvom alkoholu. Je načase niečo s tým urobiť,“ varujú britskí policajti z Northumbrie. S rovnakým problémom však bojuje viacero európskych krajín.

Vrchný inšpektor Craik sa snaží zatlačiť na politikov, aby sa začali vážne zaoberať problémom násilia a zločinov mládeže. „Mladým treba dať jasne najavo, že v budúcnosti im nikto alkohol nenaleje, pokým nebudú mať 21 rokov. Inak im bude hroziť väzenie,“ apeluje Craik. Ako ale píše britský The Sun, s príliš vrelým prijatím u zákonodarcov sa zatiaľ tento návrh nestretol. Označujú ho za príliš „konzervatívny“.

Craik však svoj boj nevzdáva a obrátil sa na inštitúcie Európskej únie. „Tam mi prejavili omnoho viac pochopenia. Alkohol a páchanie trestných činov u dospievajúcich do 21 rokov je celoeurópsky problém a niektorí európski politici sú si toho vedomí a chcú konať,“ dodáva Craik.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu