Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Starenka (106) prezradila svoj recept na dlhovekosť: Vďaka týmto dvom VECIAM žije tak dlho

Madeline je stále veľmi čulá Zobraziť galériu (3)
Madeline je stále veľmi čulá (Zdroj: profimedia.sk)

HEELEY - Angličanka, ktorá koncom apríla oslávila 106. narodeniny, prezradila svoj recept na dlhovekosť. Vďačí za ňu vraj tomu, že si celý život držala odstup od mužov, pretože práve tí sú podľa nej zdrojom najväčšieho stresu u žien.

Madeline Dyeová sa narodila v anglickom grófstve South Yorkshire v rovnakom roku, ako sa potopil Titanic. Celý život žije pomerne striedmo, von príliš nechodí a už vôbec nie do krčmy. V tej bola prvýkrát až ako deväťdesiatročná. Seniorka žila vo svojom dome úplne sama až do svojich 103 rokov, kedy sa zranila a musela byť prevezená do domu dôchodcov. "Chodí úplne sama bez paličky a je úplne nezávislá," povedala jej osemdesiatročná neter. 

Starenka (106) prezradila svoj
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Madeline je v domove veľmi obľúbená, rada sa rozpráva s ostatnými obyvateľmi zariadenia a má obrovský zmysel pre humor. Vždy, keď sa jej niekto spýta, či bola niekedy vydatá, odpovie, že nikdy žiadneho muža nemala, a práve preto sa dožila tak vysokého veku. Manželstvo považuje za jeden veľký stres, ktorý si tým, že sa nikdy nevydala, ušetrila. Dyeová bola vždy veľmi aktívna, každý deň napríklad chodila do práce niekoľko kilometrov pešo, a to väčšinou do strmého kopca. 

Starenka (106) prezradila svoj
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Dyeovej otec Ernest zomrel v druhej svetovej vojne, odvtedy žila len so svojou mamou Mary a sestrou Auralie. Celý život pracovala ako knihárka, je vášnivou záhradkárkou a rada pletie. 

Viac o téme: ManželstvoDlhovekosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu