Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nechutné FOTO vám odhalí, prečo by ste nikdy nemali používať sušiče na ruky na verejných WC

Takýto hnus pochádza zo sušičov na ruky Zobraziť galériu (3)
Takýto hnus pochádza zo sušičov na ruky (Zdroj: Facebook)

CARLSBAD - Fotografie vedkyne, ktoré zverejnila na sociálnej sieti, sa šíria rýchlosťou blesku a u užívateľov vyvolávajú odpor. Zachytávajú totiž nepríjemný výsledok jej testovania sušičov na ruky. Už na prvý pohľad musí byť každému jasné, že zariadenie, ktoré má podporovať hygienu, slúži skôr na šírenie chorôb.

Sušiče na ruky, ktoré bežne využívame na verejných toaletách, sa stali tŕňom v oku Američanky Nichole Wardovej. Zaujímalo ju, čo sa v skutočnosti nachádza v teplom vzduchu, ktorým si ľudia sušia umyté ruky po použití toalety.

Nechutné FOTO vám odhalí,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Chcela sa presvedčiť, či naozaj nie je lepšie naďalej používať jednorazové papierové utierky, ktoré z verejných WC vytláčajú práve hlučné elektrické sušiče. Urobila preto nenáročný pokus a o jeho alarmujúce výsledky sa podelila s užívateľmi Facebooku. Po zhliadnutí pestrofarebného nálezu na fotografii zrejme v budúcnosti využije elektrické sušiče málokto.

Nechutné FOTO ukazuje, čo sa stane s jedlom, keď sa ho dotýkate so špinavými rukami

"Vložila som do sušiča na tri minúty Petriho misku. To, čo vidíte na fotke, v nej vyrástlo po niekoľkých hodinách," komentuje svoj pokus Nichole. "V miske sa nachádza niekoľko kmeňov možných patogénnych húb a baktérií, ktoré si po použití sušiča odnášate na svojich rukách, o ktorých si myslíte, že sú čisté."

Nechutné FOTO vám odhalí,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Výrobcu značky sušičov, na ktorých vykonala Wardová testovanie, výsledok a neželaná popularita na sociálnej sieti zrejme neteší. Bráni sa tým, že výsledky experimentu sú síce pozoruhodné, ale nejasné. "Naše sušiče na ruky majú filtre HEPA, ktoré zachytia všetky baktérie. Sú preto hygienické a dá sa im dôverovať," vyhlásil výrobca. 

Viac o téme: WcHygienaExperimentSušič na ruky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu