Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Študent (†21) gúglil na internete, o pár minút bol mŕtvy: Desivá správa priateľke, už to nestihla

Connel sa bál, že sa stane bezdomovcom Zobraziť galériu (2)
Connel sa bál, že sa stane bezdomovcom (Zdroj: Facebook)

GLASGOW - Matka Connela Arthura ostro skritizovala webové stránky, na ktorých sa môže človek dozvedieť, ako spáchať samovraždu. Jej syn sa totiž tiež zabil, a to práve vďaka tomu, že sú informácie tohto druhu veľmi ľahko dostupné v kyberpriestore.

Connel, ktorý pochádzal zo škótskeho Glasgowa, bol nájdený mŕtvy vo svojej izbe v islandskom Reykjavíku, kde študoval. Niekoľko hodín predtým poslal správu svojej priateľke, aby sa s ňou rozlúčil. Tá okamžite zalarmovala jeho kamaráta, Arthura už ale bohužiaľ našiel mŕtveho. Podľa jeho matky Nathalie nejavil žiadne známky depresie, akurát sa v poslednom čase bál, že sa mu nepodarí v meste nájsť ubytovanie, kým dokončí program Erasmus. 

Študent (†21) gúglil na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Polícia zistila, že dvadsaťjedenročný Arthur krátko pred smrťou gúgli na internete, ako sa dá zabiť. Zdrvená Nathalie preto teraz apeluje na internetové giganty, akým je napríklad Google, aby zakázali stránky, na ktorých sa môžu užívatelia dozvedieť, ako sa pácha samovražda. Nechce, aby sa iní mladí ľudia vydali rovnakou cestou ako jej syn. 

Obyvateľov šokovala samovražda šikanovaného dievčaťa (†14) z reklamy: Tvrdý odkaz otca

"Connel bol plný života, preto je to pre mňa taký strašný šok. Veľmi sa síce bál, že ešte pred skončením školy sa stane bezdomovcom, ale každý problém sa dá predsa vyriešiť. Nie je v poriadku, ak sú takéto stránky prístupné na webe," povedala Nathalie denníku Daily Record. 

Viac o téme: Samovražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu