Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Mladík zažil let ako z hororu: Po 11 hodinách vystúpil z biznis triedy a hneď bežal k lekárovi

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Mladíkovi poriadne znepríjemnili let z Londýna do Kapského mesta drzí pažraví spolucestujúci. Hoci sa mu letecká spoločnosť za nepríjemný incident na palube ospravedlnila, následky náletu bodavého hmyzu sa mu budú hojiť ešte veľmi dlho.

Jedenásťhodinový let z Londýna do Kapského mesta v biznis triede, za ktorý tridsaťpäťročný Mike Gregory zaplatil 4000 libier (4490 eur), sa dá pokojne označiť za krvavý. Keď zaspával, určite mu nenapadlo, že si počas spánku budú na ňom pochutnávať ploštice. "Všetko som zistil až po prebudení. Na bruchu a rukách som si narátal približne 150 štípancov. Toto predsa nie je normálne," hnevá sa pasažier. 

Mladík zažil let ako
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Po prílete do Juhoafrickej republiky, kde žije jeho žena a deti, navštívil lekára a ten potvrdil, že rany naozaj pochádzajú od hmyzu, pravdepodobne od ploštíc. Pacient nesmel chodiť na slnko a chvíľu potrvá, kým sa mu bolestivé a svrbivé škvrny zahoja.

Mladík zažil let ako
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Spoločnosť British Airways sa mu síce za nepríjemnú situáciu ospravedlnila, ale podľa Mikea to nestačí. "V Južnej Afrike mám rodinu a pravidelne ju navštevujem. Lietam iba s British Airways a ročne zaplatím za letenky okolo 30 000 libier (33 700 eur ). A takto sa ku mne zachovali," krúti hlavou nespokojný zákazník. Podarilo sa mu zistiť, že rovnakú skúsenosť mala vlani v lete istá kanadská rodina. Ploštice ich doštípali počas letu z Vancouveru do Londýna.

Letuška nechcela pasažierku budiť: Potom sa dozvedela, čo sa dialo, keď spala a prišlo jej zle

Aerolinky už vydali vyhlásenie, v ktorom ubezpečujú svojich zákazníkov, že hneď po upozornení pána Gregoryho bolo z lietadla odstránené sedadlo, na ktorom sedel. "So sťažnosťami, ktoré sa týkajú ploštíc, sa stretávame veľmi zriedka. Tento hmyz je pohromou cestovného ruchu, ale vzhľadom na množstvo pasažierov a batožiny, ktorú ročne prepravíme, nie je možné úplne zabrániť podobnému incidentu," uviedla letecká spoločnosť. 

Viac o téme: LietadloBritish airwaysPloštice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu