Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Lekári zostali zhrození, toto ešte nevideli: FOTO Matka (23) porodila skutočnú "morskú pannu"

Dievčatko žilo iba pár hodín Zobraziť galériu (3)
Dievčatko žilo iba pár hodín (Zdroj: profimedia.sk)

KALKATA - Mladá matka prekvapila indických lekárov, keď porodila iba druhú "morskú pannu" v krajine, ale bohužiaľ novorodenec o štyri hodiny neskôr zomrel. Nepomenované dieťa, ktorého pohlavie nebolo jasné kvôli jeho nedostatočne vyvinutej panve a spojeným nohám, trpelo zriedkavým ochorením známym ako sirenomelia alebo inak povedané syndrómom morskej panny.

FOTO Narodilo sa bábätko, ktoré vôbec nevyzerá ako človek: Otec neveril vlastným očiam

Muskura Bibiová (23) porodila prirodzene v stredu ráno v štátnej nemocnici v Kalkate vo východnej Indii. Keďže rodičia boli veľmi chudobní, počas tehotenstva si nemohli dovoliť žiadne vyšetrenie, a preto sa mamička dozvedela o stave svojho dieťatka až vo chvíli, keď prišlo na svet.

Lekári zostali zhrození, toto
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Detský špecialista Sudip Saha uviedol, že táto abnormalita mohla vzniknúť v dôsledku nedostatku správnej výživy a zlého zásobovania plodu krvou. Syndróm údajne postihuje jedno zo 60-tisíc až 100-tisíc narodených detí.

Saha pre miestne médiá povedal, že osobne takéhoto novorodenca nikdy predtým nevidel. Je to prvý prípad sirenomelie v štáte a druhý v krajine. "Dieťa bolo normálne vyformované v hornej časti tela, ale pod pásom malo spojené nohy. Spodná časť tela sa nevyvinula úplne," vysvetlil.

Lekári zostali zhrození, toto
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Šanca na prežitie takéhoto bábätka je v podstate nulová. Neexistujú žiadne prípady, kedy by nejaký novorodenec dokázal s týmto syndrómom žiť. Väčšina zomrela v priebehu niekoľkých dní od narodenia v dôsledku zlyhania obličiek a močového mechúra.

Viac o téme: DieťaPôrodSirenomeliaMorská pannaAbnormalita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu