Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Muži ašpirujú kvôli tejto FOTO na titul idioti storočia: Čo si si chceli dokázať?!

To bol ale naozaj veľmi hlúpy nápad, ktorý ich mohol stáť život
To bol ale naozaj veľmi hlúpy nápad, ktorý ich mohol stáť život (Zdroj: Twitter)

SYDNEY - Skupina mužov, ktorí vstúpili do krokodílej pasce s návnadou nastraženou neďaleko miesta posledného smrteľného útoku krokodíla na človeka v austrálskom Queenslande, zrejme ašpirujú na titul "idioti storočia". Uviedla to starostka mesta Douglas Shire Julia Leuová. Fotografie mužov plávajúcich okolo pasce v podobe veľkej drôtenej klietky a dokonca pózujúci vnútri, sa objavili na internete, a následne o nich informovala miestna aj svetová tlač.

"Úplne ma to šokovalo," vyhlásila Leuová v rozhovore s austrálskou rozhlasovou stanicou ABC. "Toto je neuveriteľne hlúpe a nebezpečné správanie. Hovorím si, či tí ľudia usilujú o titul alebo cenu idiota storočia," dodala.

Pasca bola nastražená neďaleko pobrežného kotviska pri Port Douglas, kde pred dvoma týždňami zabil 4,3 metra dlhý krokodíl 79-ročnú ženu. Táto oblasť je známym miestom, kde žijú slanovodné krokodíly.

Minister životného prostredia štátu Queensland Steven Miles uviedol, že muži museli vplávať do pasce priamo pod nápisom, ktorý varuje, že akékoľvek manipulovanie s pascou je nelegálne a hrozia za to vysoké pokuty. Samotné vplávanie dovnútra nezákonné nie je - len veľmi nebezpečné.

"Preplávali dovnútra a vliezli tam, kam dávame návnadu. Za dobu, čo som ministrom životného prostredia, už som videl dosť nehorázne veci, ale táto všetky tromfla," povedal Miles novinárom.

Viac o téme: KrokodílAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu