Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Robotníci pri prestavbe domu Fritzla objavili niečo príšerné: Majiteľa nález šokoval

Josef Fritzl Zobraziť galériu (3)
Josef Fritzl (Zdroj: SITA/AP)

UNTERACH - Pri prestavbe penziónu, ktorý v roku 1996 opustil rakúsky psychopat Joseph Fritzl, našli robotníci tajné miestnosti. Práve v tomto dome začal tyran väzniť svoju dcéru. Súčasný majiteľ nehnuteľnosti je z nálezu šokovaný, pretože o tomto úkryte nič nevedel. Zaujímavé je aj to, že polícia sa pri vyšetrovaní hororového prípadu zamerala iba na dom psychopata v Amstettene a vyšetrovateľov predošlé bydlisko rodiny veľmi nezaujímalo.

V rakúskom mestečku Unterach objavili robotníci pri prestavbe objektu tajnú stenu v suteréne, za ktorou bol vchod do tmavej miestnosti. Podľa všetkého ide o priestory, v ktorých Joseph Fritzl opakovane týral a znásilňoval svoju dcéru Elizabeth, keďže v tomto dome jeho rodina v 90. rokoch žila. Až doteraz sa otrasný prípad spájal najmä s mestom Amstetten, kde Fritzlovci bývali v čase odhalenia v roku 2008. Predošlé bydlisko, ktoré bolo dlhé roky využívané ako penzión, tak vydáva ďalšie svedectvo. 

Penzión Seestern
Zobraziť galériu (3)
Penzión Seestern  (Zdroj: profimedia.sk)

Súčasný majiteľ penziónu pred začatím renovácie určite nepočítal s tým, že robotníci narazia na otrasný nález v suteréne budovy. V roku 1984 Fritzl uväznil vtedy osemnásťročnú dievčinu do pivničných priestorov v dome v Unterachu a verejnosť presvedčil o tom, že jeho dcéra ušla. Neskôr mladá žena písomne požiadala políciu, aby prestala po nej pátrať. Psychopatický otec si urobil z vlastnej dcéry sexuálnu otrokyňu a splodil s ňou až sedem detí. Napriek tomu, že rodina sa v roku 1996 odsťahovala do Amstettenu, nikto si nič nevšimol. Novorodencov nosil Joseph  postupne domov k manželke. Vždy povedal, že ide o vnúčatko, o ktoré sa ich dcéra nechce starať. Ku každému bábätku doložil aj list, v ktorom sa Elizabeth každého dieťatka vzdala. Jeho manželka všetkému verila.
 

Únos tejto dievčiny šokoval celý svet: 18-ročná mizéria v stane na záhrade psychomanželov

Až keď jedna z dcér skolabovala a dostala sa do nemocnice, lekárov upútal jej zanedbaný stav a takmer hnilý chrup. Preto ich zaujímalo, kde má matku. Vtedy po prvý raz po 24 rokoch Fritzl dovolil dcére, aby vyšla z úkrytu a navštívila nemocnicu. 42-ročná žena začala s rozprávaním o svojom otcovi. 

Robotníci pri prestavbe domu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Polícia sa v roku 2008 pri vyšetrovaní hororového prípadu zamerala najmä na dom v Amstettene a nevenovala pozornosť bývalému bydlisku rodiny v Unterachu. Je iba na rozhodnutí majiteľa objektu, čo s objavenými priestormi urobí. Ako je známe, pivničné priestory v Amstettene už boli zaliate betónom krátko po tom, ako Elizabeth a jej deti získali novú identitu a presťahovali sa na neznáme miesto. Miestne orgány rozhodli o ich likvidácii, aby sa nestali putovným miestom pre psychopatov.

Viac o téme: TýranieZnásilnenieAmstettenFritzlUnterach
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu