Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Odhalili šokujúci prípad talianskeho Fritzla: Po 10 rokoch väznenia ju zachránila náhoda

Ženu (29) väznil a týral muž (50) desať rokov. Zobraziť galériu (5)
Ženu (29) väznil a týral muž (50) desať rokov. (Zdroj: Foto: lametino.it)

GIZZERIA - Neuveriteľne smutný prípad rieši talianska polícia. Počas cestnej kontroly zastavila muža, ktorý jazdil so svojím synom. Mužom zákona ale niečo na situácii nesedelo. Všimli si, že dieťa bolo veľmi špinavé a neposlušné. Chceli preto vidieť jeho matku a domov. Keď dorazili na miesto, čakal ich najhorší pohľad v živote.

Talianska polícia odhalila šokujúci prípad tyrana, ktorý roky väznil svoju ženu a páchal na nej sexuálne násilnosti a iné ohavnosti. Všetkému sa museli prizerať dve detičky, ktoré sa počas tyranského otroctva a znásilňovania žene narodili. 

Do Talianska za lepším životom

Nevinná žena prišla do Talianska z rodného Rumunska pred desiatimi rokmi, keď mala devätnásť. Aj napriek tomu, že nepoznala reč, išla za prácou a šťastím.  

Osudné stretnutie, desaťročie utrpenia

Spoznala sa so starším mužom, ktorému začala slepo dôverovať. A to sa jej stalo osudným. Sľúbil jej domov a starostlivosť, no všetko bol podvod. Od roku 2007 ju väznil doma v blízkosti mesta Gizzeria v oblasti Vibonese v Kalábrii až do dnešných dní, kým nezasiahli muži zákona. 

Pozrite si video z miesta.

Talianska polícia zasiahla pri uväznenej sexuálnej otrokyni
Ako informuje taliansky portál repubblica.it, tyran nevinnej žene zakazoval opúšťať schátraný dom, čím jej zakazoval akýkoľvek spoločenský kontakt. Ženu nútil k sexu a páchal na nej násilie rôzneho druhu. Najprv ju zamykal v izbách, neskôr ju uväznil v chátrajúcej chatke mimo domu. Aby jej zabránil utiecť, pravidelne ju zväzoval veľkou reťazou. Nútil ju žiť v tesnej, nezdravej, myšami a hmyzom zamorenej miestnosti. V chatrči nebola žiadna voda, ani svetlo, toalety boli vyrobené z odpadu a posteľ tvorili lepenkové koše.

Odhalili šokujúci prípad talianskeho
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: lametino.it)

Ohavnostiam na mame sa prizerali nevinné deti

Ženu naši v zúboženom stave vo veku 29 rokov. Nebola však sama. Spoločnosť jej robila trojročná dcérka. Má dve deti, ktoré sa narodili z veľkého utrpenia a bez akejkoľvek pomoci. Počas dvoch tehotenstiev žena nebola nikdy u lekára. Žiadny lekár sa nikdy nestaral o jej zranenia spôsobené každodenným násilím, ktoré trpela pri 50-ročnom mužovi. Ak už boli zranenia príliš veľké, tyran ich zašil rybárskou niťou. Neskôr žena vyšetrovateľom povedala, že ju muž pravidelne priväzoval o posteľ a násilnostiam sa prizerali aj deti. Po otcovom vzore aj synček už začal prejavovať násilie voči svojej mame.
Odhalili šokujúci prípad talianskeho
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Twitter/Carabinieri Catanzaro)
 
Odhalili šokujúci prípad talianskeho
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Twitter/Carabinieri Catanzaro)
Obyčajná cestná kontrola

Práve synček nevedomky pomohol sebe, sestre a mame vymaniť sa spod otrasného vplyvu tyrana. Keď bol v aute spolu s otcom, zastavila ich hliadka. Dieťa bolo ale príliš špinavé a "zlé". Muži zákona požadovali navštíviť príbytok a matku dieťaťa. Čakal ich otrasný pohľad. Dom plný neporiadku, špiny a zotročená žena.

Odhalili šokujúci prípad talianskeho
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Twitter/Carabinieri Catanzaro)

Nikto nič nevidel?

Polícia následne konala veľmi rýchlo. Ženu a deti okamžite vzali z otrasného prostredia a umiestnili na chránenom mieste. Muža zatkli. Sudca ho posadil do väzby, kde čaká na svoj ďalší osud. Vyšetrovatelia teraz preverujú, či okolie, ako aj škola vedeli o nešťastí, ktoré sa odohrávalo v ich blízkosti. Sociálny pracovník Antonio Marziale uviedol, že teraz sú na ťahu vyšetrovatelia a súd, aby posúdili, v akom rozsahu došlo k nedbanlivosti zo strany kompetentných inštitúcií. Tyran bol v roku 1995 odsúdený na 5-ročný trest, pretože väznil inú ženu. 

Viac o téme: RodinaOtrokyňaTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu