Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Radi sedíte v lietadle pri okne? Nahnevaní cestujúci šíria FOTO, ako s nimi aerolinky vybabrali

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

SYDNEY - Niekoľkí cestujúci zdieľali na sociálnej sieti svoje skúsenosti s lietadlami, ktorým "chýbalo" pár okien. Môžu za to letecké spoločnosti, ktoré sa snažia prepraviť viac cestujúcich, a tak posúvajú a pridávajú rady sedadiel - tým pádom nie pri každom sedadle, ktoré je na kraji, je okno.

Do lietadla nastupujte vždy medzi poslednými! Je to lepšie pre vaše zdravie, varujú vedci

Už ste si niekedy sadli do lietadla a chceli ste sa pokochať úžasným výhľadom, pretože ste si pýtali miesto "pri okne", ale napokon ste zistili, že sa na vašom mieste žiadne nenachádza? Takéto prípady sú totiž u cestujúcich celkom bežné. Cestujúci zdieľajú fotografie, na ktorých nemajú žiadne okno v lietadle prostredníctvom sociálnych sietí s tagom #wheresmywindow. Je to čoraz viac populárne - najmä na Twitteri.

Prečo však okná nie sú v lietadlách zabezpečené všade? Podľa portálu news.com.au za to môžu najmä letecké spoločnosti, ktoré chcú jedným lietadlom prepraviť čo najviac cestujúcich. Preto dávajú do lietadiel  čoraz viac sedadiel, lietadlo má oveľa viac radov a tak sa nádherný výhľad z okna nenaskytne každému. Cestujúci s tým však spokojní nie sú.

„Sedadlo 9A, najbližšie k oknu. Lenže kde je to okno? # wheresmywindow Trpím klaustrofóbiou a rozhodne mi nepomohlo, keď som zistil, že pri svojom sedadle nemám okno,“ napísal jeden používateľ na Twitteri.

Ďalší pasažier, ktorý letel prostredníctvom tureckej leteckej spoločnosti, sa pochválil unikátnym záberom, na ktorom tiež nebolo okno. „Zdá sa, že mi tu niečo chýba,“ napísal pod fotografiu holej steny.

Letecké spoločnosti sa totiž sami rozhodujú, kam by mali byť sedadlá umiestnené. Preto rozmiestnenie okien neovplyvní ani to, že výrobca sa snaží o to, aby pri každom sedadle bolo okno. Pilot Karl Young na stránke Quora celú túto problematiku vysvetľuje nasledovne: „Všetky okná v lietadle sú celkom blízko pri sebe, aby ste mali menší stres z lietania.“

Viac o téme: OknoSedadloLietadloAerolinky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu