Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Do lietadla nastupujte vždy medzi poslednými! Je to lepšie pre vaše zdravie, varujú vedci

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

TEMPE - Dobrá správa pre všetkých oneskorencov, ktorí sa nestíhajú včas dostaviť na let! Vedci zistili, že ak nastúpite do lietadla medzi poslednými, mohli by ste sa vyhnúť prípadným ochoreniam, ktoré ohrozujú naše zdravie. To ale samozrejme neznamená, že odteraz by ste už nikdy nemali prísť načas.

Patríte medzi tých ľudí, ktorí pravidelne meškajú na svoj let? Nebojte sa, aj meškanie môže mať celkom priaznivé účinky. Najmä na vaše zdravie. Lietadlá nás totiž vystavujú najrôznejším choroboplodným zárodkom, ktoré rozhodne nie sú prospešné. Ak lietadlo stúpa, sme dokonca oveľa viac náchylnejší na choroby a vírusy, píše sa v magazíne, ktorý vydáva spoločnosť American Physical Society.

Do lietadla nastupujte vždy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Štátna univerzita v Arizone uskutočnila štúdiu, pomocou ktorej chceli odborníci prísť na to, akým spôsobom sa v lietadle šíria choroby. Zistili, že ak chorí ľudia cestujú na palube v skupinkách alebo letia prvou triedou, zvyšujú tak riziko rozšírenia infekcie medzi ostatných cestujúcich. Taktiež ľudia, ktorí do lietadla nastupujú medzi prvými, patria do viac ohrozenej skupiny, pretože okolo nich prejde viac ľudí a sú tak vystavení väčšiemu riziku nakazenia sa prípadným vírusom. 

Toto je DÔVOD, prečo by ste nikdy nemali v lietadle vypínať nad sebou klimatizáciu

S cieľom pomôcť zabrániť šíreniu ochorenia sa letecké spoločnosti snažia nájsť spôsob, ako dostať na palubu čo najmenej cestujúcich, ktorí sú pravdepodobne chorí.

Viac o téme: LietadloMeškanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu