Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Pozrite sa na FOTO tohto svalnáča: Ukrýva tajomstvo, ktorému len ťažko uveríte

El Lye je takto spokojný Zobraziť galériu (4)
El Lye je takto spokojný (Zdroj: Facebook)

IPOH - Fitness tréner z Malajzie sa narodil ako žena a ženou v podstate aj stále je, pretože nepodstúpil operačný zákrok na zmenu pohlavia. No pri pohľade na neho tomu naozaj uveríte len ťažko. Prostredníctvom sociálnej siete teraz vyzýva všetkých s podobným osudom, aby sa nebáli byť iní a boli hlavne spokojní a šťastní.

Pri pohľade na vytrénovanú postavu tridsaťšesťročného El Lya z Malajzie by nikto nepovedal, že tento atraktívny muž je vlastne žena. Na svojej stránke, kde ponúka hodiny fitnes, uvádza, že v tejto oblasti má dvadsaťročné skúsenosti. "Vždy som chcel zmeniť svoju postavu na mužskú," hovorí muž, ktorý sa narodil ako Elaine. "Mal som iba 42 kilogramov, teraz mám 62 pri výške 164 centimetrov." 

Pozrite sa na FOTO
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

El naozaj vyzerá celkom ako muž a keď prehovorí, má hlboký hlas. Po tejto zmene údajne túžil od detstva. K svojmu vzhľadu sa dopracoval tvrdým tréningom, prísnou diétou a injekciami s testosterónom. Dokonca aj zariskoval a bral anabolické steroidy. Nikdy nepodstúpil operáciu na zmenu pohlavia a ani to neplánuje. Je totiž presvedčený, že zmena pohlavia nemôže rozhodnúť o tom, či sa v skutočnosti cítime byť mužmi alebo ženami.

Pozrite sa na FOTO
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Celý životný postoj je podľa neho založený na našom myslení a vnímaní seba samých a nezávisí od toho, aké máme pohlavie. "Vedel som a cítil som, že mám byť muž. A v tomto tele som spokojný aj bez zmeny pohlavia," tvrdí El. Ľudia sa ho vraj často pýtajú, do akej kategórie ho majú vlastne zaradiť a či sám seba vníma ako transsexuála. "Neviem, prečo každý rieši problematiku rodu a potrebuje ma niekam zaškatuľkovať. Som človek,  žijem si po svojom a nikomu neubližujem. Nechápem, načo si všetci komplikujú život nejakým kategorizovaním a zaraďovaním," povedal. 

Pozrite sa na FOTO
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Svoj postoj vôbec nepovažuje za konfliktný. Jediný problém pre neho nastane iba vtedy, keď potrebuje použiť verejnú toaletu. "Už som pochopil, že mám chodiť na pánsku. V tej dámskej vždy vznikne zmätok, keď do nej vstúpim." Lyovi priatelia a kolegovia ho prijali takého, aký je. Pred časom si dokonca našiel priateľku, ktorej absolútne nič na partnerovi neprekáža.  Všetkým s podobným osudom cez sociálnu sieť odkazuje, aby sa nebáli byť iní a zostávali najmä sami sebou. Len vtedy môžu byť naozaj šťastní. 

Viac o téme: Zmena pohlaviaTransexuál
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu