Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

V Keni chú zaviesť plienky pre somárov

NAIROBI – Ušatý párnokopytníci musia v Keni nosiť plienky, čo sa nepáči tamojším majiteľom týchto zvierat. Úradníci z Limuru však tvrdia, že vyhláška nie je žiadny rozmarom, ale snahou udržať trusom stále znečistené ulice v čistote. Nápad však vzbudil takú silnú vlnu odporu u chovateľov somárov, že sa do vojny proti plienkam pustila aj tlač.

„Ak začneme dávať plienky somárom, o chvíľu nám povedia, že to potrebujú aj kravy,“ sťažujú sa farmári. „Somáre sú veľmi dôležité. Veľa ľudí nemá autá. V tejto oblasti slúžia ako dopravný prostriedok,“ vysvetľuje jeden z miestnych Kimani Gathugu.

„Problém je, že vás zviera môže smrteľne kopnúť. Raz ma kopol a zlomil mi nohu. Zastupitelia by k nám mali prísť a ukázať nám, ako zaviazať na osla plienky,“ hnevá sa obchodník s vodou Simon Kamau.

„Počul som, že v niektorých oblastiach kde chovajú oslov, majú tiež plienky. Pôjdeme tam a pozrieme sa ako to robia. Potom sa vrátime a ukážeme našim ľuďom ako na to. Chceme, aby sa naši ľudia uživili, ale zároveň musíme dbať na čistotu nášho mesta,“ vysvetlil novinárom James Kuria, starosta Limuru.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu