Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Zamilovaný párik hodil odkaz vo fľaši do mora: O pár týždňov neskôr sa dočkali odpovede

Fľaša prežila dlhú plavbu Zobraziť galériu (3)
Fľaša prežila dlhú plavbu (Zdroj: Facebook)

GAZA - Išiel na ryby, no v jeho sieti sa chytilo niečo úplne iné. Obyvateľ Pásma Gazy vylovil z mora fľašu, ktorú tam hodil istý britský pár dovolenkujúci v Grécku. Vo vnútri sa nachádzal list, ktorý mužovi pripomenul, čo je to sloboda.

Bethany Wrightová (22), študentka vysokej školy, bola začiatkom júla spolu so svojím priateľom Zacom Marrinerom (25) na dovolenke na gréckom ostrove Rhodos. V posledný deň do prázdnej fľaše ukryli zaľúbený list a spoločne ho hodili do mora. Asi ani sami nepočítali s tým, že ho niekto nájde a vytiahne.

Zamilovaný párik hodil odkaz
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Fľašu však z mora pri Pásme Gaza vylovil palestínsky rybár Jihad al-Soltan. Na odkaze sa píše: "Ahoj, ďakujeme za vytiahnutie tejto fľaše. Za odmenu vám posielame zázračné kvety. Práve sme na dovolenke na Rhodose a radi by sme vedeli, kam až sa fľaša dostala, aj keby to bolo len na vedľajšiu pláž." 

Na liste bol uvedený aj e-mailový kontakt na dvojicu, a tak jej Jihad napísal. Keď Beth správu dostala, bola veľmi prekvapená a zároveň potešená. "Je neuveriteľné, že ju predsa len niekto našiel. Táto situácia nám ukazuje, ako je celý svet prepojený a že naše osudy riadi Boh," povedala.

Zamilovaný párik hodil odkaz
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Pre Soltana mal však tento nález horkosladkú príchuť, pretože mu pripomenul, že vôbec nie je slobodný. "Ako rybárovi mi hneď bolo jasné, že fľaša precestovala tisíce kilometrov, zatiaľ čo my, tunajší rybári, nemôžeme ísť pomaly ani len za hranice. Dúfam, že jedného dňa budeme takí voľní, ako je táto fľaša."

Viac o téme: RybárPásmo gazyOdkaz vo fľaši
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu