Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kuriózny prípad dánskeho princa: Chcel si zájsť v Austrálii do baru, takto s ním vypiekli

Princ Frederik Zobraziť galériu (2)
Princ Frederik (Zdroj: SITA/AP)

SYDNEY - Dánskeho korunného princa Frederika (49) nechceli na návšteve Austrálie pustiť do baru, pretože nemal preukaz totožnosti, ktorým by dokázal svoj vek. Následníkovi dánskeho trónu ale nakoniec po prihovorení sa diplomatickej ochranky vstup do podniku umožnili, informoval dnes spravodajský web BBC.

VIDEO Sexi čašníčky v Thajsku lákali zákazníkov do baru: Skončili v base

Kuriózny incident sa stal cez víkend, keď sa Frederik snažil spolu s priateľmi dostať do baru Jade Buddha v austrálskom Brisbane. Pri vchode ho však odmietli vpustiť, pretože nemohol preukázať svoj vek. Zhruba po štvrťhodine sa princ vrátil s pridelenou diplomatickou ochrankou, ktorá presvedčila majiteľa baru, že môže urobiť výnimku. Princ sa konečne dostal do podniku.

V niekoľkých austrálskych štátoch a územiach platia prísne zákony na ochranu mladistvých, podľa ktorých v neskorých večerných hodinách musia všetky osoby, ktoré chcú vstúpiť do krčmy či baru, preukázať svoj vek.

Princ Frederik s manželkou
Zobraziť galériu (2)
Princ Frederik s manželkou  (Zdroj: SITA/AP)

"Je to hlúpy zákon a vždy sme boli presvedčení, že to bude nočná mora," uviedol vo vyhlásení Courier Mail majiteľ baru Jade Buddha Phil Hogan. Podľa neho sa stáva celkom často, že musí odmietnuť vstup turistom, ktorí nemajú tušenie o norme v štáte Queensland.

Dánsky korunný princ Frederik sa oženil s Austrálčankou Mary Donaldsonovou, s ktorou sa stretol počas olympijských hier v Sydney v roku 2000 - v jednom z miestnych barov.

Viac o téme: BarFrederikBrisbaneDánsky princPreukaz totožnosti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu