Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zúfalá spoveď dievčiny (22) bez vagíny: Poisťovňa si zo mňa strieľa, keď mi TO nechce preplatiť

Kaylee sa chce cítiť ako plnohodnotná žena Zobraziť galériu (3)
Kaylee sa chce cítiť ako plnohodnotná žena (Zdroj: Youtube/Barcroft TV)

GILBERT - Mladá žena z Arizony trpí syndrómom, kvôli ktorému nemá maternicu ani vaginálny otvor. Nikdy nedostala menštruáciu a je si vedomá toho, že nebude môcť porodiť svojmu priateľovi žiadneho potomka. Je z toho smutná a veľmi ju to trápi. Jej sestra ale našla riešenie, ako tento problém vyriešiť.

Dvadsaťdvaročná Kaylee Moatsová sa narodila so vzácnym syndrómom ( Mayerov-Rokitanského-Küsterov syndróm - MRK), čo znamená, že nemá maternicu ani vagínu. Zistila to až keď mala osemnásť rokov. Ani raz nemala menštruáciu, hoci jej sestra ju dostala už ako dvanásťročná.

"Keď som sa o tomto syndróme dozvedela prvýkrát, s mamou som išla ku gynekológovi. Bola som naozaj zmätená, keď mi bolo povedané, že nemám maternicu. Obávala som sa najmä toho, že si v budúcnosti nebudem môcť založiť rodinu," povedala. 

Zúfalá spoveď dievčiny (22)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Počas vysokej školy stretla svojho priateľa Robbieho Limmeroma, ktorý s ňou bol štyri mesiace a naplno ju podporoval. Neprekážalo mu dokonca ani to, že spolu nemôžu intímne žiť. Moatsová by mala podstúpiť operáciu na vytvorenie umelej vagíny (vaginoplastiku), no problémom je, že si ju musí zaplatiť sama. Jej stav totiž poisťovňa vyhodnotila ako kozmetickú vadu, nie zdravotnú, takže ju odmieta preplatiť.

Jej sestra sa preto prostredníctvom stránky GoFundMe.com snaží získať nejaké peniaze pre Kaylee, aby sa konečne mohla stať plnohodnotnou ženou. "Naozaj ma štve, že takýto život ovplyvňujúci syndróm sa považuje za kozmetickú vadu. Mám všetky chromozómy, čiže to nesúvisí ani s pohlavím. Ak by som operáciu podstúpila, mala by som všetky časti ženského tela, vďaka čomu by som sa cítila ako plnohodnotná žena," hovorí vyštudovaná grafická dizajnérka. 

Zúfalá spoveď dievčiny (22)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Okrem toho mladú ženu stále trápi, že nikdy nebude môcť mať vlastné deti, pretože nemá maternicu. Sestra sa ale ponúkla, že sa nechá umelo oplodniť jej vajíčkami a dieťaťko pre ňu vynosí. 

Viac o téme: VagínaSyndrómKaylee Moats
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu