Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dieťatko v brušku urobilo nezvyčajný pohyb: FOTO Rozkoplo maternicu, začal sa boj o život

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PEKING - Toto sa len tak nevidí. Žena mala obrovské šťastie v nešťastí pri svojom pôrode. Keď pocítila bolesti v bruchu, vedela, že je zle. Až po cisárskom reze sa dozvedela, že jej malé bábätko jej pretrhlo silným kopnutím maternicu.

Čerstvá mamička z Číny takmer prišla o život pri pôrode, keď ju bábätko tak silno koplo, že jeho tenké nôžky pretrhli maternicu. Informuje o tom britský portál The Sun. Zábermi roztrhnutej maternice ukázali čínski lekári.

Preto pri pôrode zvádzali súboj s časom, museli robiť cisársky rez. Kop dieťatka bol taký silný, že po roztrhnutí maternice začala žena krvácať a preto sa museli poponáhľať.

Zábery z maternice
Zobraziť galériu (3)
Zábery z maternice  (Zdroj: nemocnica Shenzen)

Žena menom Zhang bola 35 týždňov tehotná, na začiatku októbra začala pociťovať silné bolesti. Tie pretrvávali a tak musela putovať do nemocnice v Pekingu. Lekári spozorovali zdravotné problémy a rozhodli sa konať.

Ultrazvuk ukázal, že niečo môže byť s maternicou. Snímok ukázal, že plod doslova prekopol maternicu až do matkinej brušnej dutiny. Cisársky rez bol teda jediným riešením. Lekárom sa to nakoniec podarilo.

Snímok roztrhnutej maternice
Zobraziť galériu (3)
Snímok roztrhnutej maternice  (Zdroj: nemocnica Shenzen)

Po pôrode zistili, že diera bola 7 centimetrov veľká. Po bližších zisteniach lekári vyhlásili, že žena absolvoval už chirurgický zákrok na maternici, ktorý ju mohol zanechať na istých miestach oslabenú. To mohlo prispieť k tomu, že dieťatko ju kopom pretrhlo.

Viac o téme: ŽenaPôrodZhang
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu