Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ľudia na ulici neveria vlastných očiam: VIDEO Po meste pobehujú modré psy

Nevšedný výzor psa.
Nevšedný výzor psa. (Zdroj: profimedia.sk)

BOMBAJ - Aktivisti na ochranu zvierat v indickom Novom Bombaji bijú na poplach. Po uliciach mesta sa totiž prechádzajú modro sfarbené psy, ktoré vzbudzujú značnú pozornosť okoloidúcich. Zmena ich vzhľadu však nie je spojená so žiadnymi nadprirodzenými silami, ale so znečistením rieky Kasadi, v ktorej plávajú a hľadajú potravu. Priemyselný odpad vypúšťaný do vody spôsobil, že tá sa dlhodobo považuje za nevhodnú pre človeka.

Slovenská hygiena vyšla s pravdou von: V bazénoch číhajú samé nechutnosti, z tohto vás napne

"Bolo šokujúce vidieť, ako sa biela kožušina psa zmenila na úplne modrú," povedal ochranca zvierat Arati Chauhan pre miestne médiá. "Videli sme tu takmer päť takýchto psov a požiadali sme výbor na kontrolu znečisťovania, aby zakročil proti priemyslu," dodal.

Úradníci boli o tomto probléme informovaní a odvtedy sa v tejto oblasti uskutočnil test kvality vody. Štúdie citované v miestnych novinách tiež ukázali, že celková úroveň znečistenia sa zvýšila na 13-násobok "bezpečného limitu".

Rybár Yogesh Pagade povedal, že po mnohých sťažnostiach sa v priebehu rokov zmenšil iba zápach z rieky Kasadi, no úroveň znečistenia aj tak naďalej extrémne vysoká. Úradníci kontrolného úradu tvrdia, že incident so zvieratami prešetrujú.

"Vypúšťanie farbiva do akéhokoľvek vodného zdroja je nezákonné. Budeme konať proti znečisťovateľom, pretože ničia životné prostredie. Vyslali sme nášho subregionálneho úradníka, aby to vyšetril," uviedol hovorca.

Viac o téme: FarbaPesRiekaSrsťIndiaBombajZničistenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu