Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Autonehoda spravila zo ženy mrzáčku: Doplatila na jedinú hlúposť

Audra stále nevie poriadne chodiť. Zobraziť galériu (5)
Audra stále nevie poriadne chodiť. (Zdroj: GoFundMe)

GEORGIA - Matke troch detí zostalo trvalé zdravotné postihnutie po menšej havárii auta, v ktorom sedela ako spolujazdkyňa. Môže za to jediná chyba, pred ktorou chce teraz varovať ostatných. Vykladanie si nôh na palubnú dosku so sebou nesie riziko doživotných následkov.

Strašidelná jazda štyroch Poliek: VIDEO Tesne unikli smrti, vlak ich auto minul o vlás

V auguste 2015 sa Audra Tatumová (31), jej manžel Nick a desaťročná dcéra viezli v aute mestom Chickamauga, v americkom štáte Georgia. Žena sedela na sedadle spolujazdca s pravou nohou prekríženou cez ľavú a vyloženou na palubnej doske. Mala to vo zvyku robiť aj napriek protestom jej manžela.

Autonehoda spravila zo ženy
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: GoFundMe)

Keď sa zrazu pred nimi vynorilo auto, došlo k nárazu na strane vodiča. Zatiaľ čo však Nick a jeho dcéra vyviazli so škrabancami a modrinami, airbag vymrštil Audrinu nohu do jej tváre, zlomil jej nos, členok a utrpela štvornásobnú zlomeninu stehennej kosti. Teraz musí žiť s dvomi skrutkami v členku, dvoma v bokoch a v kolene a nedokáže stáť na nohách dlhšie ako štyri hodiny.

Autonehoda spravila zo ženy
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: GoFundMe)

Podľa CBS News jej kampaň za zvýšenie povedomia o tomto druhu zranení podporuje aj hasičské oddelenie v Chattanooga. "Ak jazdíte s nohami na palubnej doske a stanete sa účastníkom dopravnej nehody, airbag vám môže vymrštiť kolená cez očné jamky," napísali hasiči vo vyhlásení na Facebooku. Rýchlosť nafúknutia airbagu sa totiž pohybuje medzi 160 až 350 km/h.

Autonehoda spravila zo ženy
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: GoFundMe)

Audrina tragédia spočíva aj v tom, že auto, ktoré do nich nabúralo, bolo kradnuté, a tak všetky škody muselo pokryť Nickovo poistenie vozidla. Audra nemala zdravotné postenie, takže sa jej nedostalo takej starostlivosti, akú jej odporúčali lekári. Poistenie vozidla totiž zahŕňalo iba pohotovostnú liečbu, čiže z nemocnice musela odísť už po troch dňoch namiesto desiatich. Nemohla si dovoliť fyzickú terapiu a lieky proti bolesti si musela zaplatiť z vlastného vrecka.

Autonehoda spravila zo ženy
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: GoFundMe)

Po dvoch rokoch od nehody nedokáže poriadne stáť na nohách, čo jej znemožnilo nájsť si dobrú prácu. Momentálne pracuje z domu, ale chcela by mať zamestnanie s lepším platom. Jej cieľom je vzdelávať ľudí o nebezpečenstve jednoduchého omylu, ktorý ju pripravil o pohyblivosť. Chce chodiť dô škôl a rozprávať sa s mládežou.

Viac o téme: AirbagZlomeninaNárazAutonehodaPalubná doska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu