Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Manželia sa záhadne stratili vo švajčiarskych Alpách: Po 75 rokoch odhalili tajomstvo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

ŽENEVA - Po 75 rokoch sa vo švajčiarskych Alpách podarilo nájsť zachované telá nezvestného manželského páru. Pozostatky Marcelina a Francine Dumoulinovcov sa objavili vďaka ustupujúcemu ľadovcu, informovali švajčiarske médiá.

Odborníci vo vytržení: Tajomné FOTO vraj odkrýva jednu z najväčších leteckých záhad

Rodičia siedmich detí vyrazili 15. augusta 1942 do hôr, aby nakŕmili a podojili svoje kravy, ktoré sa pásli na horskej lúke nad mestom Chandolin v kantóne Wallis.

"Strávili sme celý život tým, že sme po nich pátrali. Dúfali sme, že im budeme môcť dopriať pohreb, ktorý si zaslúžia," povedala denníku Le Matin najmladšia dcéra zmiznutého páru, 79-ročná Marceline Udryová-Dumoulinová. "Môžem povedať, že ma po 75 rokoch čakania táto správa napĺňa pokojom," dodala.

Pohľad na Chandolin (vľavo dole)
Zobraziť galériu (2)
Pohľad na Chandolin (vľavo dole)  (Zdroj: google)

Podľa polície kantónu Wallis telá manželov Dumoulinovcov našiel aj s dokladmi totožnosti už minulý týždeň vodič rolby vo výške 2615 metrov nad morom neďaleko lyžiarskeho vleku strediska Les Diablerets, nad ktorým sa nachádza ľadovec Tsanfleuron. Identitu tiel by mal ešte potvrdiť test DNA.

"Telá ležali neďaleko od seba. Muž i žena mali na sebe šaty z obdobia druhej svetovej vojny," uviedol Bernhard Tschannen z lyžiarskeho strediska. "Boli dokonale zachovalé," dodal. Podľa neho mohli Dumoulinovci spadnúť do skalnej trhliny, odkiaľ sa už nedokázali dostať.

Štyridsaťročný Marcelin Dumoulin bol obuvníkom, jeho o tri roky mladšia žena Francine učiteľkou. "Bolo to prvýkrát, čo išla matka s otcom do hôr. Predtým bola vždy tehotná a nemohla na ľadovec vyliezť," uviedla dcéra. Sedem detí podľa nej po zmiznutí rodičov úrady rozdelili do pestúnskych rodín.

"Na pohreb sa neoblečiem do čiernej. Myslím, že sa biela bude hodiť oveľa viac. Predstavuje totiž nádej, ktorú som nikdy nestratila," dodala Udryová-Dumoulinová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu