Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Varovanie, FOTO len pre silné povahy: Tento hnus vytiahli tínedžerke z brucha

Toto mala roky v bruchu Zobraziť galériu (3)
Toto mala roky v bruchu (Zdroj: profimedia.sk)

DEHRADUN - Tínedžerka z Indie má už odmalička strašný zlozvyk - pojedá svoje vlastné vlasy. To sa jej ale takmer stalo osudným; jej rodičia si totiž všimli, že v poslednom čase akosi veľmi schudla. Dievčina skončila na operačnom stole a to, čo z nej chirurgovia vytiahli, je jedným slovom odporné.

Aakansha Kumariová už roky tajne konzumuje svoje vlasy. Tento nechutný zlozvyk si ale vyžiadal svoju daň. Za posledné mesiace rapídne schudla a často zvracia. Rodičia ju preto zobrali k lekárovi, ktorý ju poslal na röntgen. Ten odhalil, že má v bruchu veľkú masu, ktorá zaberá až osemdesiat percent žalúdka. 

Varovanie, FOTO len pre
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Dievčina preto musela ísť pod nôž. Keď ju však chirurgovia otvorili, onemeli od úžasu. V bruchu mala obrovskú guču vlasov, ktorá vážila viac ako dva kilogramy. "Zaberala 250 až 300 ml objemu žalúdka, preto pacientka stratila chuť do jedla," objasnil vedúci operačného tímu, gastrochirurg Abhay Kumar. 

Varovanie, FOTO len pre
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Chumáč museli vybrať naraz a celý, inak by hrozilo, že niektoré vlasy ostanú v tele a spôsobia ďalšie komplikácie. Aakansha, ktorej diagnostikovali trichofágiu (chorobné vyšklbávanie a pojedanie vlasov), sa momentálne zotavuje po zákroku a má sa údajne oveľa lepšie, než pred ním. 

Viac o téme: Chumáč vlasov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu