Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Neuveriteľné maskovanie: Zbadáte, kde na FOTO sa ukryl leopard?

Vidíte ho tam? Zobraziť galériu (2)
Vidíte ho tam? (Zdroj: profimedia.sk)

JOHANNESBURG - Predátor je dokonale zamaskovaný do prostredia, v ktorom sa snaží nájsť pre seba nejakú potravu. A tá je na dosah, stačí len vystrčiť pazúre a má ju. Lenže dokážete ho nájsť na fotografii?

Niekedy je extrémne ťažké zahliadnuť v prírode leoparda, pretože je to majster v maskovaní. Pozrite sa napríklad na tento strom. Vašu pozornosť upúta zviera, ktoré visí z konárov, no leoparda, ktorý naň číha, si určite nevšimnete. Prizrite sa lepšie a zbadáte, ako sa nenápadne šplhá po kôre stromu, aby sa mohol zmocniť koristi. 

Neuveriteľné maskovanie: Zbadáte, kde
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Tento moment sa podarilo zachytiť nemeckému fotografovi Ingovi Gerlachovi (64), ktorý sa venuje fotografovaniu divokej prírody. "Leopard sa snažil vyskočiť hore na strom, odkiaľ visela mŕtvola impaly juhoafrickej," povedal.

Neuveriteľné maskovanie: Zbadáte, kde
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Leopard bol veľmi plachý, a tak musel Ingo čakať dlhých päť hodín na to, aby mohol urobiť tento jedinečný záber. Leopardy sú totiž známe tým, že sa počas lovu dokážu veľmi dobre maskovať. Inak by ich korisť, či už sú to gazely, antilopy alebo iné kopytníky, zbadala a mala šancu ich spárom uniknúť. 

Viac o téme: LeopardOptický klam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu