Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO z Marsu ukazuje čosi zvláštne: Konšpirátori tvrdia, že narazili na vesmírnu loď

Čo je to? Zobraziť galériu (3)
Čo je to? (Zdroj: nasa)

WASHINGTON - Sonda Curiosity urobila fotografiu tajomného objektu na povrchu Marsu, ktorý môže byť podľa konšpiračných teoretikov dôkazom mimozemskej civilizácie na planéte. Ide o neznámy objekt odlišujúci sa svojím tvarom výrazne od okolitej krajiny. Zatiaľ čo mnohí veria, že za jeho pôvodom stoja "ufónci", iní naznačujú, že sú to úlomky zo samotnej sondy, patriacej NASA.

Na Marse našli záhadný skalný kruh: Lovci UFO sú vo vytržení, vraj je to dôkaz civilizácie

Snímka, ktorá bola zachytená ešte v marci, sa tento týždeň objavila na stránkach Reddit a vyvolala búrlivú diskusiu. Používateľ Prosaic Origin, ktorý záber zverejnil, napísal: "UFO zachytené na misii na Marse? Je to skutočné?"

FOTO z Marsu ukazuje
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: nasa)

Niektoré odpovede podporovali jeho myšlienku, že by mohlo ísť o dielo mimozemšťanov, no ďalší vyjadrovali skôr skeptický postoj. "Vieme, že sonda v tom čase fotografovala svoje vlastné vstupné úlomky. Na predmetnom objekte nie je nič mimozemské," vysvetlil jeden z diskutujúcich.

Sonda Curiosity
Zobraziť galériu (3)
Sonda Curiosity  (Zdroj: Youtube, NASA)

Aj odborníci sa domnievajú, že hoci to na prvý pohľad môže vyzerať ako vesmírna loď, obraz nie je dosť ostrý a neexistuje žiadny iný objekt na fotografii, ktorý by poukázal na to, aký je predmet vlastne veľký.

Viac o téme: MimozemšťaniaNASAMars
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu