Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Jednu VEC by ste nikdy nemali dávať na svoju batožinu, keď cestujete

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Cestovanie na dovolenku by malo byť príjemnou záležitosťou, pretože človek sa už teší na dni voľna a odpočinku. Lenže aj to sa môže zmeniť na nočnú moru, a to v prípade, že stratíte batožinu. Práve z tohto dôvodu by ste sa mali vyvarovať jednej veci.

Mnohí ľudia pre prípade, že by sa im počas cestovania stratila batožina, na ňu umiestňujú štítok so svojím menom a adresou, aby im ju potom mali kam poslať. Toto je ale obrovská chyba, ktorá môže mať katastrofálne následky. 

Povinný MANUÁL pre všetkých dovolenkárov: Rady, na čo nesmiete pred cestou zabudnúť

Myslí si to Richard Clive Owens, ktorý pravidelne cestuje za prácou a rôznymi spoločenskými udalosťami, ktoré organizuje. "Je to akokeby ste rovno hovorili, že váš dom je prázdny prosím, vykradnite ho a nemusíte sa vôbec ponáhľať," povedal. Narážal tým na to, že keby váš kufor náhodou našiel nejaký nečestný človek, dovtípi sa, že ste práve niekde na dovolenke a na adrese, ktorú ste uviedli na štítku, sa pravdepodobne nikto iný nenachádza, čo mu dáva príležitosť prísť vás "navštíviť". 

Jednu VEC by ste
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Owens však ponúka alternatívu. Navrhuje, že keď už o sebe chcete podať nejakú informáciu, môžete uviesť svoju adresu do práce a mobilné číslo, aby sa s vami mohol prípadný nálezca vašej batožiny spojiť. Najlepším riešením je ale podľa neho to, keď si batožinu pred cestou vyfotografujete a fotku spolu s údajmi o rozmeroch batožiny a vašimi kontaktnými údajmi uložíte do vytlačeného dokumentu, ktorý budete nosiť pri sebe. 

Viac o téme: Strata batožiny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu