Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zamestnanci McDonaldu prezradili, ktoré jedlá by ste si vo fast foode nikdy nemali kupovať

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

LONDÝN - Zamestnanci reštaurácií rýchleho občerstvenia prezradili, čo by ste si v nich nikdy nemali objednávať. Sú medzi nimi pokrmy, ktoré určite ochutnali aj mnohí z vás. Preto nabudúce, keď sa vyberiete do fast foodu, zvážte, na čom si nakoniec pochutnáte.

Tých, ktorí sa radi stravujú v McDonalde, nasledujúce riadky asi nepotešia. Pracovníci tejto siete reštaurácií totiž prezradili, ktoré jedlá by si ľudia z rôznych dôvodov u nich nikdy nemali kupovať. Reagovali na otázku, ktorú sa opýtal anonymný užívateľ na Reddite, a ktorá znela: "Zamestnanci fast foodov, čo by sme si nikdy u vás nemali objednať?"

Zamestnanci McDonaldu prezradili, ktoré
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Nasledovali desiatky hororových príbehov zo zákulisia zariadení rýchleho občerstvenia. V prvom rade by ste mali zabudnúť na rybie koláčiky či sendviče, pretože podľa viacerých nemenovaných pracovníkov sa takmer nikdy nepredávajú čerstvé. Dlhé hodiny vraj sedia na špinavých poličkách, kým si ich niekto objedná. Rovnako by ste si nemali jedlo objednávať po jedenástej hodine večer, pretože "vtedy sú kolegovia viac náchylní na to, aby im suroviny spadli na zem. A keď sa tak stane, jednoducho ho zdvihnú a servírujú zákazníkom". 

Zamestnanci McDonaldu prezradili, ktoré
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Užívateľ Pastry Dragon zas poznamenal, že v pobočke McDonaldu, v ktorej pracoval, sa nedodržiavala hygiena. "Kolegovia si "zabúdajú" umývať ruky po použití toalety. A potom bez rukavíc pripravujú jedlo," odhalil. 

O tom, ako donáška z McDonaldu stála zákazníčku namiesto desať libier takmer štyri stovky 

Na položenú otázku však odpovedali aj zamestnanci iných sietí rýchleho občerstvenia. Anonymný pracovník Subway napríklad prezradil, že kuracinu, ktorú ponúkali ako pečenú, v skutočnosti varili v mikrovlnke. 

Zamestnanci McDonaldu prezradili, ktoré
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Bývalý kuchár KFC sa pridal, keď uviedol, že ľudia by sa v ich prevádzkach mali vyvarovať omáčky. "Vyrába sa z nechutného a starého oleja, ktorý zostane po celodennom varení a servíruje sa až na druhý deň," napísal Joey Bosa. 

Hovorkyňa britských pobočiek reštaurácií McDonald's pre denník Birmingham Mail vyhlásila, že tieto obvinenia sa týkajú len amerického trhu. Subway ani KFC sa doteraz k záležitosti nevyjadrili. 

Viac o téme: Fast foodMcDonald's
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu