Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Títo policajti na VIDEU sú miláčikmi internetu: Ukázali ľudskú tvár

Policajt sa nechal strhnúť atmosférou
Policajt sa nechal strhnúť atmosférou (Zdroj: YouTube)

BERLÍN/LONDÝN - Berlínska policajtka tancujúca sambu a manchesterský policajt, ktorý sa nechal strhnúť rytmom hudby Justina Biebera, sa v posledných dňoch stali miláčikmi internetu. Obaja boli v službe, a napriek tomu ľudia ocenili, že strážcovia poriadku na pár sekúnd ukázali ľudskú tvár. A zjavne to nevadí ani ich nadriadeným.

Poriadne vrtieť bokmi aj s pištoľou, obuškom a putami za pásom, vie nemenovaná nemecká policajtka, ktorá počas štvordňovej pouličnej slávnosti Karneval kultúr v Berlíne neodolala brazílskym rytmom. Jej divoké tanečné kreácie vo dvojici s istým temperamentným mladíkom v pondelok mal na Facebooku okolo milióna zhliadnutí. 

"To je predsa tanec z tanečných, my policajti sme skrátka tiež len ľudia," povedal hovorca berlínskej polície Winfried Wenzel denníku Berliner Kurier. Jeho kolegyňa potvrdila, že ide o príslušníčku tunajšieho policajného zboru, ale odmietla prezradiť totožnosť tanečne nadanej ochrankyne zákona. 

V anglickom Manchestri vyzvali k tancu tamojšieho policajta dve dievčatá za úplne odlišných okolností. Muž v uniforme totiž v nedeľu strážil priestranstvo okolo štadióna, na ktorom sa konal dobročinný koncert One Love Manchester venovaný mestu postihnutému teroristickým útokom. Policajta zachytili kamery, ako sa zapojil do kruhu tancujúcich dievčat vo chvíli, keď zo štadióna znela hudba Justina Biebera. Polícia v severoanglickom Durhame strážnika stotožnila ako Paula Taylora z Darlingtonu. "Pózoval som pre fotku s týmito dievčinami, ktoré tam boli s mamou, a požiadali ma, či by som si nechcel zatancovať," vysvetlil. 

Video šírené Twitterom vzápätí vyvolalo vlnu pozitívnych reakcií. "Tento moment obsahuje toľko nádeje a lásky. Úžasné," okomentovala zábery Sophie Walkerová. "Skutočný duch Manchesteru," zhrnul pocity ostatných ďalší užívateľ. 

Viac o téme: TanecPolicajtiManchester
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu