Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Profesor geografie má nezvyčajnú záľubu: Jeho výtvory na FOTO vám vyrazia dych

Youssef Hijazi so svojimi výtvormi Zobraziť galériu (4)
Youssef Hijazi so svojimi výtvormi (Zdroj: YouTube)

BEJRÚT - Je profesorom geografie na univerzite, no preslávil ho talent a záľuba v nezvyčajnom umení. Diametrálne odlišné činnosti majú však jedno spoločné, a to potrebnú trpezlivosť. Youssef svoje voľné chvíle venuje vyrezávaniu zeleniny a ovocia. Úspechy sa mu nevyhýbajú.

Youssef Hijazi je profesorom geografie a pôsobí na univerzite v Libanone. Vykonáva krásne povolanie, no úspech a popularitu získal umením, ktoré sa od jeho povolania totálne líši. Už 15 rokov sa svojmu koníčku venuje a dosahuje úžasné úspechy. K vykonávaniu svojej záľuby potrebuje ovocie, zeleninu a nenahraditeľné rezbárske náradie.

Profesor geografie má nezvyčajnú
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Najčastejšie a predovšetkým si vyberá najmä melóny, tekvice a dyne. "Vyrezávať vodné melóny trvá pol až trištvrte hodiny. Potom ho musím schladiť, aby vydržal aspoň 10 až 20 dní. Dyňa vydrží aj mesiac," vysvetlil Youssef. Priznal aj to, že sa po rokoch naučil veľkej trpezlivosti. To sa mu vyplatilo a úspechy sa mu nevyhýbajú. Naposledy zahviezdil a vyhral zlatú medailu na festivale Horeca 2017.

Profesor geografie má nezvyčajnú
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Zameral sa na vyrezávanie rôznych motívov. Venuje sa geometrickým tvarom, cez rôzne postavy až po podobizne politikov. Svojim talentom sa dostal do povedomia a zákazky na rôzne akcie, akými sú svadobné hostiny a rôzne slávnosti sa začali hrnúť. Za jeden výtvor si pýta 35 dolárov (31,5 eur). Profesor a umelec v jednej osobe má veľký sen, chcel by predať svoje schopnosti mladým rezbárom, aby pokračovali v tejto krásnej činnosti. 

Profesor geografie má nezvyčajnú
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Viac o téme: ZeleninaUmenieOvocie TalentProfesorVyrezávanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu