Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Známa superstaristka perlila v RTVS: Zem je plochá, vyhlásila a zabavila Slovensko

Emma Drobná v relácii prezradila svoju teóriu o našej planéte Zobraziť galériu (6)
Emma Drobná v relácii prezradila svoju teóriu o našej planéte (Zdroj: repro foto RTVS)

BRATISLAVA - Meno Emma Drobná sa v posledných dňoch skloňuje viac ako kedykoľvek predtým. Mladé žieňa s mimoriadnym speváckym talentom svojimi názormi šokovalo slovenských divákov. Speváčka v zábavnej relácii RTVS perlila a tak sa stala terčom posmeškov, vtipov a nemiestnych rečí. Netrvalo dlho a mladučká hviezdička zareagovala.

Kto by nepoznal Emmu Drobnú? Pravda je, že množstvo ľudí, ktorí sa nezaujímajú o spevácke súťaže a slovenskú hudobnú scénu. Teraz je ale všetko inak. Víťazka štvrtej série súťaže Česko Slovensko hľadá Superstar, pochádza z Nového Mesta nad Váhom. Roky žila v zahraničí, odkiaľ sa vrátila do rodnej zeme a odštartovala svoju kariéru speváčky. Niet pochýb o jej talente, ktorý preukazuje. Do povedomia mnohých sa zapísala až teraz. Návšteva zábavnej relácie RTVS sa pre ňu stala zlomovou.

Známa superstaristka perlila v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: repro foto RTVS, FB )

Rozhovor medzi moderátorom Petrom Marcinom a jeho hosťom Emmou Drobnou začal pohodovo. Riešili sa bežné veci ako práca, kariéra, cestovanie a samozrejme aj láska. Potom ale prišiel zlomový bod a nevinná návšteva sa zmenila na zosmiešnenie pred celým národom. Drobnej teória o mimozemšťanoch začali naberať grády, vyvrcholila to svojim presvedčením, že Zem je plochá. V momente ako bola vyzvaná, aby vysvetlila ako na to prišla, začala koktať a ošívať sa.

Známa superstaristka perlila v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: repro foto RTVS, FB )

Nakoniec sa odhodlala a priznala, že verí v toto tvrdenie o našej planéte. Vysvetlenie, ktorému nerozumel snáď nikto okrem nej samotnej spustil na sociálnych sieťach lavínu posmeškov, komentárov a vtipov na adresu mladej speváčky. Tá sa však nedala rozhodiť a všetkým neprajníkom venovala odkaz na svojom facebookovom účte. 

Známa superstaristka perlila v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB)

Teórie o planéte Zem

Existuje množstvo teórií o tvare našej Zeme. Prvá z nich bola zachytená ešte v 12 storočí pred našim letopočtom. Prvýkrát ale prišiel s teóriou o plochej Zemi  Homér. Svoje názory prezentoval a v momente ako prišla nejaká otázka, dokázal odpovedať. Nikdy však nemal žiadnu ucelenú teóriu. Zem jednoducho vyzerala plocho, tak prečo by nebola.

Známa superstaristka perlila v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: Thinkstock)
Tristo rokov po Homérovi prišiel Táles. Jeho tvrdenie vyvrátilo tie predošlé. Tvrdil, že Zem je guľatá. Veľký pokrok, no aj napriek tomu to malo háčik. Podľa jeho slov bolo možné preskúmať iba polovicu Zeme, tá druhá polovica sa totiž podľa neho nachádzala pod vodou. O pár rokov teóriu o tom, že je Zem guľatá potvrdil aj Pytagoras.

Známa superstaristka perlila v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: thinkstock.com)
​Stačilo hrabania sa v dávnej minulosti. V súčasnosti tiež existujú rôzne teórie. Existuje spolok zvaný Flat Earth Society a stovky ďalších, ktoré sú postavené na vedeckých základoch, podložené geológom, vedcom a fyzikom Samuelom Rowbothamom, ktorý polovicu svojho života zasvätil tomu, aby dokázal, že teória o plochej Zemi je pravdivá. Jeho teórie fungujú do momentu, kedy nepríde k experimentu. Množstvo z nich totiž teóriu o plochosti Zeme vyvrátilo. 

Pozrite si celý rozhovor s Emmou Drobnou 

Viac o téme: ReláciaTeóriaPosmeškyRTVSZemEmma Drobná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu