Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mladík (17) sa vykašľal na školu, je z neho milionár: Rada, ktorú vám učitelia nepovedia

Ben Pasternak Zobraziť galériu (2)
Ben Pasternak (Zdroj: Instagram/Ben Pasternak)

SYDNEY/NEW YORK - Stačilo, aby 17-ročný mladík odišiel zo školy a stal sa z neho milionár! Vymyslel totiž jednu z najpopulárnejších mobilných aplikácií súčasnosti. Má to len jeden háčik – obchodné zmluvy zaňho musia podpisovať rodičia.

Zázrak zo Sydney patrí medzi najmladších milionárov sveta, ktorí si na seba zarábajú len vďaka svojmu talentu a nápadom. Ben Pasternak si myslí, že kľúčom k úspechu je práve jeho mladosť. Preto dokázal vytvoriť mobilnú aplikáciu pre svojich rovesníkov – ľahko pochopil, čo mladí chcú. Problémom väčšiny mobilných aplikácií je to, že ich vymýšľajú dospelí, myslí si Ben a jeho 18-ročný obchodný partner Isaiah Turner.

Otec zakázal synovi (12) Facebook: Po troch rokoch sa stal z chlapca milionár!

Mobilná aplikácia Monkey slúži na chatovanie a zaujala státisíce mladých ľudí, ktorí ju denne používajú. Cieľom aplikácie je pomôcť tínedžerom nadviazať sociálne kontakty s mladými z celého sveta. Na rozdiel od iných aplikácií je Monkey podľa zakladateľov bezpečným priestorom, ktorý slúži výhradne na priateľskú komunikáciu medzi tínedžermi, bez sexuálne explicitného obsahu. Priemerný vek užívateľov aplikácie je 17 rokov, píšu zahraničné médiá.

Ben, ktorý ukončil strednú školu predčasne, dokázal, že vzdelanie ešte nerobí génia. Mladík je taký bohatý, že si môže v New Yorku dovoliť bývať v byte za 5-tisíc dolárov mesačne. Vizionár si naplno užíva luxus a tvrdí, že aj autá budú o pár desaťročí minulosťou. Autá sú podľa jeho slov veľké a škaredé, navyše, v 50. rokoch 21. storočia sa vraj na ne budeme pozerať ako na parné lokomotívy. 

Mladík (17) sa vykašľal
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Instagram/Ben Pasternak)

Viac o téme: MilionárGéniusBen Pasternak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu