Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Sedem skutočných príbehov, vďaka ktorým začnete veriť v osud

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

NEW YORK - Niekedy sa, ani nevieme ako, ocitneme v správny čas na správnom mieste, akoby nás niekto viedol a držal nad nami ochrannú ruku. Stránka Brightside.me zverejnila sedem skutočných príbehov v hlavnej úlohe s náhodou, ktorá zmenila život ich protagonistov k lepšiemu.

Vedľa môjho domu je malé námestie. Pravidelne som tam chodila na prechádzky so svojou sestrou. Moja mama sa tam kedysi spoznala s otcom a moja sestra zas so svojím manželom. Ja som nedávno na rovnakom mieste narazila na jedného chlapíka, ktorý spadol na zem. Pomohla som mu vstať. Moja rodina teraz čaká, na kedy stanovíme dátum svadby. 

Sedem skutočných príbehov, vďaka
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Pred časom nám ušiel kocúr Freddie. Môj manžel povedal, že odišla zomrieť, pretože už bola stará. Nevedela som, ako to poviem synovi, ktorý ju mal veľmi rád. Včera sme sa išli poprechádzať a ja som rozmýšľala, ako mu to oznámim. Potom som ale začula, ako mi povedal: "Mami, pozri!" Otočila som hlavu a zbadala, ako drží na rukách mačiatko, ktoré vyzeralo presne ako Freddie, keď bol malý. Teraz žije s nami, ako mladšia verzia Freddieho. 

Sedem skutočných príbehov, vďaka
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Moja staršia sestra chodila so svojím bývalým priateľom päť rokov. Rozišli sa a potom sa vydala za Alexa. Môj brat randil s jedným dievčaťom osem rokov. Rozišli sa, potom stretol jednu krásnu ženu menom Alex. Ja som chodila s jedným chlapíkom tri roky. Nedávno sme sa rozišli a ja som sa zoznámila s s niekým iným. Hádajte, ako sa volá. 

Na mojej svadbe som zistila, že manžel tam má milenku. Nedokázala som sa ovládať, kontrolovať svoje emócie. Vybehla som von zo sály a šla k metru. Žena vo veľkých svadobných šatách, ktorá plakala, prirodzene priťahovala mnoho pozornosti. Zrazu pri mne zastal jeden mladík, ktorý mi chcel očividne zlepšiť náladu. Chytil ma za ruku a odviedol von z metra. Teraz som za neho šťastne vydatá. 

Sedem skutočných príbehov, vďaka
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Do svojich desiatich som žil v Los Angeles. Chodil som tam aj do škôlky, kde mojou dobrou kamarátkou bola Diana, ktorú som si chcel aj zobrať za ženu. Neskôr, keď som vyrástol, presťahoval som sa do New Yorku. Tam som spoznal jedno dievča, s ktorým sme sa najprv priatelili, no potom to prerástlo do lásky. Tiež sa volala Diana, čomu som ale ešte vtedy neprikladal žiadny význam. Raz som jej povedal o dievčatku, s ktorým som chodil do materskej školy. Nakoniec vysvitlo, že to bola moja Diana. Čoskoro sa máme brať, musím predsa dodržať svoj sľub. 

Stratila som peňaženku. Mala som v nej peniaze, občiansky preukaz, kreditky a fotku mojej mačky. O niekoľko dní neskôr som v autobuse našla mobil. Zavolala som matke jeho majiteľa a dohodla si s ňou stretnutie. Prišiel aj jej syn, ktorý bol veľmi šťastný, že na svete ešte stále existujú čestní ľudia. Povedala som mu, že som nedávno stratila peňaženku. Mladík vtedy vybral z vrecka peňaženku a spýtal sa, či je moja. Otvorila som ju a bola v nej fotografia mojej mačky! Ani si neviete predstaviť, akí prekvapení sme obaja boli. Všetky peniaze aj karty boli stále tam. Onen chlapík sa stal mojím dobrým priateľom. Osud nás k sebe priviedol. Zázraky sa naozaj dejú. 

Sedem skutočných príbehov, vďaka
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Mojej mame na jeseň diagnostikovali rakovinu. Podľa lekárov mala len malú šancu, že sa uzdraví. Celé dni som presedela pri maminej nemocničnej posteli, zatiaľ čo moju mačku som nechala doma samú. Jedného dňa som ju zobrala so sebou do nemocnice. Mačka si hneď ľahla na mamu a spala na nej celý deň. Nasledujúce ráno prišla sestrička a všimla si, že mačka nedýcha. Zomrela. Na druhý deň sme sa dozvedeli, že mamina choroba ustupuje. Mačka dala život za moju mamu, neexistuje iné vysvetlenie. 

Viac o téme: Osud
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu