Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Jedna potravina, bez ktorej sa kráľovná Alžbeta II. nikde nepohne: Uhádnete, ktorá to je?

Kráľovná Alžbeta II. Zobraziť galériu (3)
Kráľovná Alžbeta II. (Zdroj: SITA/AP)

LONDÝN - Britská kráľovná Alžbeta II. síce už neabsolvuje toľko pracovných ciest ako kedysi, no keď sa už niekde vyberie, nesmie to byť bez jej najobľúbenejšej pochúťky. Na cesty so sebou kvôli tomu dokonca bráva aj osobného kuchára, ktorý jej ju pripravuje.

Čo si kráľovná zaželá, to bude mať. A preto, keď kamkoľvek cestuje, či už autom, vlakom, alebo lietadlom, vždy so sebou musí mať čokoládovo-sušienkový koláč. Toto tajomstvo prezradil šéfkuchár Darren McGrady, ktorý pätnásť rokov varil pre kráľovskú rodinu.

Jedna potravina, bez ktorej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

V rozhovore pre magazín Harper's Bazaar uviedol, že britská panovníčka sa vždy musí uistiť, že nie je nikdy ďaleko od svojho obľúbeného dezertu. Z tohto dôvodu si aj na svoje cesty berie vlastného kuchára, ktorý jej v prípade, že dostane na neho chuť, pripraví čerstvý koláč. "Každý deň z neho pomaly ujedá, až z neho ostane len malý kúsok. Aj ten ale nakoniec zje," povedal McGrady. 

Fanúšikmi čokoládovo-sušienkového koláča sú aj kráľovnini vnuci - princovia William a Harry. Podával sa dokonca na Williamovej svadbe s Kate Middleton. Na jeho výrobu sa vtedy spotrebovalo 17 kilogramov čokolády a 1700 kusov sušienok. Koláč vraj milovala aj ich mama, princezná Diana. 

Jedna potravina, bez ktorej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Darren ale odhalil aj pokrmy, ktoré kráľovná nemá v láske. Sú to zemiaky, cestoviny a cesnak. Preto pri príprave pokrmov musel byť veľmi obozretný, aby neobsahovali potraviny, nad ktorými Alžbeta II. ohŕňa nos. 

Viac o téme: Kráľovná alžbeta II.Obľúbené jedlo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu