Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO, ktorá trhá za srdce: Chlapec (3) utešuje bračeka, ktorý zomiera na rakovinu

Veľmi smutný pohľad Zobraziť galériu (2)
Veľmi smutný pohľad (Zdroj: instagram/mschikee)

PERTH - Po narodení druhého bábätka zasiahla rodinu smutná správa. Osud sa s rodičmi malého chlapca nemaznal. Výnimkou nie je ani starší braček, ktorý sa však nevzdáva a dáva svojmu súrodencovi najavo, že pri ňom stojí nech sa deje čokoľvek.

Šťastie v podobe druhého synčeka sa krátko po jeho narodení zmenilo na dennodenný boj. Malý Thomas Blanksby sa narodil v novembri 2016. Okrem jednej malej kožnej lézie pod pažou bolo všetko bezproblémové a novorodenec vyzeral spokojne a šťastne. Nikomu ani na sekundu  nenapadlo, čo príde po pár týždňoch.

Presne šesť týždňov bol chlapec na svete, keď mu lekára našiel v brušku hrču. Po vyšetrení prišla facka. Chlapec mal na obličkách veľký nádor. Lekári okamžite zareagovali, bábätku obličku odobrali. Zhubný nádor aj napriek tomu zostal. Ide o vzácnu a agresívnu formu rakoviny, ktorá sa najčastejšie vyskytuje u dojčiat a batoliat. V Spojených štátoch je až 25 prípadov ročne.

Po tom, ako sa nešťastnú správu dozvedeli rodičia, Sheryl a Jon zničilo ich to. Vedomie, že nemôžu spraviť nič pre to, aby pomohli svojmu malému synčekovi je ubíjajúca. Aj napriek ťažkej životnej skúške sa museli postaviť na nohy, vysvetliť svojmu staršiemu synovi, čo sa deje a skúsiť bojovať. Užívať si každú drahocennú minútu, ktorá im zostáva.

FOTO, ktorá trhá za
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Instagram)

Svojho štvormesačného synčeka zachytávajú neustále na fotografiách. Jedna je ale špeciálna. Vznikla po tom, čo Sheryl vstúpila potichu do obývacej izby a našla tam ležať svojich dvoch synov. Veľký trojročný William hladkal svojho malého bračeka po tvári a šepkal mu slová plné lásky: "Veľký brat je tu, všetko je v poriadku."

Jednu z najsilnejších chvíľ teda zvečnila a zverejnila na svojom profile. Desiatka ľudí reagovala so slzami v očiach. Sheryl nedokáže zakryť svoju bolesť a keďže sa venuje písaniu blogov, zverila sa so svojimi trápeniami práve tam. "Nemôžem ani popísať tú bolesť, ktorú cítim zakaždým, keď sa pozriem do jeho tváre," aj takto znejú slová utrápenej matky. Veľakrát sa pristihne, že si praje, aby išlo o zlý sen. Realitu si uvedomí okamžite, keď sa pozrie do tváre svojho malého pokladu.

Sheryl spoločne s celou rodinou si užívajú každý úsmev, vedia totiž, že koniec môže prísť kedykoľvek a tie okamihy sa už nikdy nezopakujú. Jednoducho príde koniec. "Keď idem večer do postele mám strach a žiadam, aby táto noc nebola posledná."

Rodina prijala množstvo správ obsahujúcich modlitby, pozitívne vibrácie, myšlienky a veľkorysosť z celého sveta. Rodinný priatelia nie sú výnimkou. Snažia sa zmierniť finančnú záťaž, ktorá sa spája s nemocničnými účtami. Rodičia naháňajú, čo najviac zážitkov, ciest, výletov a spomienok. Peniaze ale nemíňajú iba na liečby a výlety ale aj na spomienkové predmety, ako je šperky s odtlačkom prstov a rôzne iné. Za najväčší zázrak ale Sheryl považuje každý nový deň. "Najkrajšie je sledovať svojich dvoch synovu, keď sú spolu."

Viac o téme: Rakovina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu