Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Zhrozenie na FOTO: Dievčina si skúšala šaty v známom obchode, odišla zahanbená

Marianne Grayová v skúšobnej kabínke.
Marianne Grayová v skúšobnej kabínke. (Zdroj: Facebook/Marianne Gray‎ )

GLASGOW - Marianne Grayová zo škótskeho Glasgowu upozornila známu odevnú značku, aby prehodnotila číslovanie ženských šiat. Dievčina totiž obvykle nosieva šaty veľkosti 12, no po poslednom nákupe bola dosť zdecimovaná. Šaty jej vôbec nesadli a mladá žena s normálnou hmotnosťou z predajne odchádzala ako dievča „s nadváhou“.

„Som úplne zhrozená tým, čo sa mi dnes stalo vo vašom obchode,“ napísala Marianne Grayová na Facebook odevnej spoločnosti H&M. „Kúpila som si krásne námornícke šaty veľkosti 12 (M), akú normálne nosievam. Ráno som si ich doma skúšala a sotva som ich pretiahla cez kolená,“ opísala dievčina, ktorá sa do obchodu vrátila, aby šaty vymenila za väčšie.

Hrozná smrť dieťatka na eskalátore: VIDEO Žene sa zachytilo oblečenie a nastalo peklo

Do kabínky si Marianne vzala veľkosti 14 a 16 – pre istotu. Na jej veľké prekvapenie a pohoršenie, aj tieto veľkosti jej boli malé. Vzápätí poprosila svojho priateľa, s ktorým nakupovala, aby jej doniesol veľkosť 18, no ten nechápal, čo to od neho chce. Nakoniec sa vrátil s veľkosťou 20 (XXL). Hoci by človek predpokladal, že budú šaty naozaj veľké, Marianne perfektne sadli.

Psychika mladých dievčat je ohrozená

„Viem si predstaviť psychologický dopad veľkosti 20 na mladé vnímavé dievčatá,“ upozornila žena, ktorá je so svojou postavou spokojná. Marianne spoločnosť upozornila, že veľkosť 20 nezodpovedala bežnej britskej veľkosti. „Hanbím sa za vás,“ dodala dievčina, ktorá od obchodu tejto značky v Británii už nevkročí dovtedy, kým nebude problém s veľkosťami vyriešený.

Podľa vyjadrenia spoločnosti pre portál Mirror dostáva H&M spätnú väzbu od mnohých zákazníkov a pracuje s vlastným číslovaním oblečenia. Značka predáva rovnaké veľkosti naprieč všetkými 64 trhmi, na ktorých pôsobí. Veľkosť odevov sa môže líšiť aj v závislosti na štýle, strihu a materiálu.

...

 

 

Viac o téme: Šaty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu