Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Švédom sa blýska na ešte lepšie časy: Bizarný návrh má pracujúcim okoreniť život

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

ŠTOKHOLM - Nejeden Slovák Švédom môže závidieť ich životnú úroveň. Onedlho možno budú mať aj „najlepšie“ pracovné podmienky v Európe. Severania totiž zvažujú, že si osemhodinový pracovný čas trocha okorenia. Údajne by to malo zvýšiť pracovné výkony.

Vo Švédsku sa objavil návrh, že by mohli mať zamestnanci počas dňa povolenú „prestávku na sex“. Bizarný nápad na povrch vyplával po tom, ako nezávislý prieskum potvrdil, že až 40 percent zamestnancov masturbuje pri práci, a to sa niektorým zdá byť dostatočne dobrý dôvod na to, aby svoje potreby netajili pred zamestnávateľom.

Danielu (24) budili v noci sexuálne zvuky ozývajúce sa z bytu nad ňou: Z odhalenia jej prišlo zle

Krajina sa nedávno preslávila experimentálnym zavedením 6-hodinového pracovného času, a teraz uvažuje o ďalších „reformách“. Návrh požaduje, aby si mohli pracujúci Švédi na hodinu „odskočiť“ domov za svojimi partnermi. Podľa švédskych médií by takáto novinka mohla zlepšovať medziľudské vzťahy.

Zvyšovanie pôrodnosti a výkonu

Autorom návrhu je 42-ročný radný mesta Övertorneå, Per-Erik Muskos, ktorý argumentuje zdravotnými účinkami milostných radovánok. Nápad však zožal rozpačité reakcie ďalších členov radnice. Podľa Muskosa je dnešný život príliš stresujúci a po práci nie je na sex čas aj kvôli deťom. Prestávku by teda ocenili najmä rodičia malých detí.

Muskos tiež verí, že by návrh pomohol vyriešiť klesajúcu pôrodnosť vo Švédsku, a zároveň by zamestnancov prinútil pracovať usilovnejšie, kým sedia za pracovným stolom. Oponenti si však myslia, že neexistuje spôsob, ako skontrolovať, či zamestnanci skutočne strávili prestávku sexuálnou aktivitou, a či hodinu voľna nezneužili na niečo iné.

Švédom sa blýska na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Viac o téme: SexPrestávkaPracovný časŠvédsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu