Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Moslimský duchovný dostal dar od Alaha: 100 manželiek a 200 detí

Mohammed Bello Abubakar Zobraziť galériu (2)
Mohammed Bello Abubakar (Zdroj: Al Jazeera)

ABUJA - Vo veku 93 rokov zomrel v Nigérii bývalý moslimský duchovný, ktorý sa zhruba stokrát oženil. Oznámil to denník The Independent s odvolaním na nigérijské médiá. Mohammed Bello Abubakar sa preslávil v Nigérii vlastnou interpretáciou Koránu, podľa ktorej sa vraj muž môže oženiť s toľkými ženami, o koľko sa dokáže postarať.

Storočie od atentátu na Rasputina: Tajný a zhýralý život šialeného mnícha, ktorý ovládol ruského cára

Správy o počte Abubakarových manželiek sa líšia. Podľa stanice BBC mal "najmenej" 86 žien, podľa nigérijského denníka Punch ich bolo 107 a s desiatimi sa rozviedol. Sám duchovný pred časom vyhlásil, že sa síce mohol oženiť napríklad len dvakrát, ale rozhodol sa "vykonať sväté dielo".

Svojich kritikov označil za "bojovníkov proti stvoriteľovi". Koľko žijúcich manželiek po sebe Abubakar zanechal, nigérijské médiá neuvádzajú. Detí vraj mal 203.

Moslimský duchovný dostal dar
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Al Jazeera)

V roku 2008 televízii BBC povedal, že schopnosť ovládať také množstvo žien mu bola daná Bohom. "Človek s 10 manželkami skolabuje a zomrie, ale mne dal silu Alah. To je dôvod, prečo som ich dokázal kontrolovať 86," uviedol.

Mnoho z jeho manželiek prezradilo, že sa k nemu najprv prišli iba liečiť. Podľa jednej jeho návrh však nemohli odmietnuť, pretože to bol príkaz od Boha. Abubakar ale ostatných odrádzal, aby išli v jeho šľapách, pretože nemajú rovnaké schopnosti.

Viac o téme: ManželkaDuchovnýMohammed Bello Abubakar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu