Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Selfiechtiví maniaci majú smolu: Sem sa už nedostanú

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

HALLSTATT - Nezvyčajnú posilu medzi svoj personál zaradil kostol v rakúskej alpskej dedine Hallstatt. Najal vyhadzovača, ktorého úlohou je pri pohreboch a svadbách zabrániť vo vstupe turistom dychtiacim zaobstarať si počas súkromného obradu selfie s pomocou fotoaparátu na tyči. Informoval o tom spravodajský server The Times.

Do Hallstattu, ktorý má zhruba 750 obyvateľov, ročne príde až 600-tisíc turistov. Napríklad u ázijských návštevníkov je tak populárne, že v roku 2012 vznikla v čínskej provincii Kuang-tung replika historického centra Halltatt. 

Výstavba repliky v Číne
Zobraziť galériu (3)
Výstavba repliky v Číne  (Zdroj: SITA/AP)

Dedinčania sa ale sťažovali, že obrady v protestantskom aj katolíckom kostole pravidelne rušia turisti, ktorí si zaobstáravajú fotografie aj počas súkromných smútočných obradov.

Mohlo by vás zaujať:
Nový trend vo fotografovaní? Pavel dopĺňa svoje fotky o malý detail

Preto sa teraz tieto služby budú konať len za zamknutými kostolnými dverami, alebo s vyhadzovačmi, ktorí sa pri bránach kostola postarajú o to, aby sa dovnútra nedostali turisti. 

Rakúsky Hallstatt
Zobraziť galériu (3)
Rakúsky Hallstatt  (Zdroj: SITA/AP)

Pri všetkých ostatných príležitostiach sú turisti vítaní a farská rada nechala vytlačiť informačné letáčiky aj v čínštine, kde turistov informuje o tom, čo je a čo nie je vhodné. 

Viac o téme: HallstattSelfie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu