Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Párik žije v podnájme, no už šesť rokov býva zadarmo: Vďaka bizarnej medzere v zákone

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

NEW YORK - Zachary Bennett a Karen Nourseová už siedmy rok neplatia nájom bez toho, aby ich niekto vyhodil z bytu. Dôvodom je medzera v zákone, vďaka ktorej bývajú zadarmo. Na drahom nájomnom tak ušetrili takmer 390-tisíc eur.

Párik býva v Manhattane bez toho, aby za posledných šesť rokov zaplatil jediný cent, uvádza Nypost.com. Obývajú totiž podkrovie 9-poschodovej budovy, v ktorej majú sídlo firmy a galérie.

Mohlo by vás zaujať:
Mmmm, nebudete si vedieť vybrať: TOTO sú tie najkrajšie kuchyne z Instagramu

Hoci sa od nich prenajímatelia snažia peniaze vymôcť, Zachary a Karen sa odvolávajú na bizarný zákon o podkroviach, ktorý chráni ich obyvateľov v prípade, že sa obývané podkrovie nachádza v komerčnom alebo priemyselnom objekte.

Obyvatelia Ríma sa búria: Naliehavý list pápežovi. Treba to zastaviť, ide o perverznosť

Rodičia dvoch detí si myslia, že by nemali platiť nájom, pretože budova, v ktorej sa obývané podkrovie nachádza, nie je klasickou stavbou s prenajímateľnými bytmi a vlastník podľa nich nie je oprávnený vyberať nájom. Napriek tomu vlastník trvá na tom, že chce dostať peniaze za nájom a elektrinu späť. V opačnom prípade bude musieť párik byt opustiť. Zákon sa podľa obhajcu vlastníka vzťahuje na budovy s najmenej tromi vlastníkmi.

V roku 2010, keď sa Zachary a Karen do podkrovia nasťahovali, v bytovke podľa ich slov bývali aj iní ľudia. Teraz sú v nej okrem  nich len komerčné priestory. Zákon, ktorý slúži na ochranu nájomníkov, tiež požaduje, aby mal vlastník budovy rezidenčný certifikát o obsadenosti, ktorý budova nemá. Zachary a Karen teda veria, že súdny spor s vlastníkom budovy vyhrajú.

...

 

Viac o téme: Podkrovie NájomManhattan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu