Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Chirurgovia radia: Toto robte, ak sa nechcete pošmyknúť na ľade

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Práve v tomto mrazivom období určite oceníte rady nemeckých odborníkov, ktorí radia, ako sa vyhnúť pádom na zľadovatelých povrchoch. Ich odporúčanie je síce pomerne bizarné, no keď sa ho budete pridŕžať, máte vraj veľkú šancu, že sa vyhnete nepríjemným zraneniam.

Na Slovensku, ale aj v okolitých štátoch, čoraz viac prituhuje, v dôsledku čoho sa na cestách aj chodníkoch vytvára ľad. Častokrát je nesmierne ťažké po nich prejsť bez toho, aby sa človek nepošmykol, najmä ak nie sú posypané chodníky. V horšom prípade, ak vás gravitácia pritiahne k zemi, skončíte s nejakou zlomeninou. 

Chirurgovia radia: Toto robte,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Nemeckí chirurgovia radia, ako sa tomu možno vyhnúť. Vraj pomôže, keď budete chodiť ako tučniaci. Áno, čítate dobre. Fígeľ spočíva v tom, keď predkloníte trup vpred, tak, ako to robia práve títo vtáci, ťažisko gravitácie sa presunie na predné nohy.

Chirurgovia radia: Toto robte,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Na stránke Nemeckej spoločnosti pre ortopédiu a úrazovú chirurgiu sa ďalej píše, že keď ľudia kráčajú normálne, telesná hmotnosť sa delí zhruba rovnako medzi obe nohy, čo podľa lekárov zvyšuje riziko straty rovnováhy a následného pádu na zem. Či odporúčanie naozaj funguje, musí už každý vyskúšať na vlastnej koži. 

Viac o téme: PoľadovicaMrázTučniakZľadovatelý chodník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu