Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Mamička (33) zažila na letisku strašné poníženie: S touto vecou ju nepustili na palubu

Katie musela odletieť bez mlieka Zobraziť galériu (4)
Katie musela odletieť bez mlieka (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Na letiskách platia už dlhé roky zvýšené bezpečnostné opatrenia, na ktoré nedávno doplatila aj mladá mamička z Veľkej Británie. Zažila poriadne poníženie po tom, ako ju bezpečnostní pracovníci donútili vyhodiť materské mlieko.

Katie Langanová, pôvodom z južného Walesu, žije v Holandsku so svojím partnerom Winusom. Cez sviatky sa s priateľmi vybrala na pár dní do Londýna. Myslela aj na svoju dcérku Laylu, ktorá ostala doma s otcom, a preto si pravidelne počas dovolenky dva až trikrát denne odsávala materské mlieko. Keby tak nespravila, hrozilo by, že sa jej po dlhšom neodsávaní prestane mlieko tvoriť. 

Mamička (33) zažila na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Na londýnskom letisku Heathrow však zažila veľmi nepríjemný a ponižujúci incident, keď ju pracovníci donútili mlieko vyhodiť. Prekročilo totiž povolený limit týkajúci sa prenosu tekutín; Katie so sebou mala až liter mlieka, pričom si podľa pravidiel môže na palubu zobrať len sto mililitrov tekutín. 

Mamička (33) zažila na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Tridsaťtriročná žena navrhla všetky možné riešenia, aby si mohla mlieko nechať, ako napríklad že ho preleje do iných nádob a bola ochotná zaplatiť aj poplatok za batožinu navyše vo výške 60 libier. Ani po polhodinovej diskusii sa jej však zamestnancov nepodarilo presvedčiť. Darmo, bezpečnostné opatrenie platia rovnako pre všetkých. 

Podozrivá batožina zburcovala celé letisko: Predmet na FOTO obsahoval intímne tajomstvo

Langanová po incidente uviedla, že s ňou jednali veľmi pohŕdavo a bez rešpektu, a to pred davom prizerajúcich sa ľudí. "Strápnili a ponížili ma. Musela som tam zamestnancovi nahlas rozprávať o tom, ako dojčím. Nakoniec ma donútil vyhodiť materské mlieko, ktoré som si odsávala s láskou pre moje dieťa. A verte mi, že to bola riadna fuška. Nechcem, aby to niekedy zažili iné ženy. Bol to naozaj otrasný zážitok," poznamenala. Tvrdí, že takto s mliekom lieta zhruba dvadsaťkrát do roka a ešte na žiadnom letisku, vrátane tých v Bostone, Istanbule či Edinburghu nemali s tým problém. "Vždy, keď prídem ku kontrole, dopredu im oznámim, že prevážam materské mlieko a oni vykonajú osobitnú kontrolu."

Mamička (33) zažila na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Problém bol v tom, že Katie cestovala sama bez dieťaťa. Preto sa pracovníkovi zdalo podozrivé, že má so sebou toľko mlieka, takže ďalej postupoval podľa bežných pravidiel. Od letiska neskôr mladá žena obdržala aj vysvetlenie, podľa nej ale išlo len o samé nič nehovoriace bludy. "Pani Langanová cestovala bez dieťaťa a v tom prípade sa na tekutiny, ktoré so sebou viezla, vzťahovali bežné limity bez výnimky," podotkla hovorkyňa letiska. 

Viac o téme: LetiskoMaterské mlieko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu