Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Briti zverejnili zoznam najbezpečnejších dovolenkových krajín: Slovensko medzi nimi nie je

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Tým, ktorí si plánujú letnú dovolenku už začiatkom januára, dobre padne zopár rád o tom, ktoré európske miesta je v rámci bezpečnosti lepšie zo zoznamu vytipovaných krajín vyškrtnúť. Možno vás prekvapí, že Slovensko v zozname najbezpečnejších krajín chýba.

Podľa portálu Express.co.uk zmenili teroristické plány mapu bezpečnosti Európy. Pôvodne idylické destinácie ako Španielsko, Francúzsko, Portugalsko, Taliansko či Grécko strácajú na atraktivite. V poslednom období tieto krajiny zaznamenali výraznejší pokles dovolenkových rezervácií zo strany turistov. Záujem dovolenkárov sa začal upriamovať na iné krajiny s menšou teroristickou hrozbou.

Dovolenka v Thajsku sa zmenila na najhoršiu nočnú moru: VIDEO Stačila hlúpa chyba, zničený život

Britské ministerstvo zahraničia Britov varovalo, aby boli pri cestovaní do Francúzska opatrní. Podobne je na tom aj Turecko, ktoré bolo za posledné mesiace takisto dejiskom niekoľkých teroristických útokov. „Ďalšie útoky sú pravdepodobné,“ varovalo ministerstvo s dodatkom, že zvýšené riziko teroru je spojené najmä s letiskovým priestormi. Vysoká teroristická hrozba bola priradená aj Belgicku, Nemecku a Rusku. Ohrozená sa zároveň cíti byť aj samotná Británia.

Mamička (33) zažila na letisku strašné poníženie: S touto vecou ju nepustili na palubu

Hoci Španielsko patrí medzi rizikové krajiny, stupeň teroristickej hrozby sa od minulého roka znížil. Všeobecná teroristická hrozba sa týka aj Talianska a Grécka, v ktorých sú podobné útoky skôr ojedinelé. Teroristické skupiny sa tu väčšinou zameriavajú na oficiálne domáce ciele s použitím malých bômb a nástražných zariadení. Na rovnakej lodi s Talianskom a Gréckom je aj Holandsko, Dánsko, Švédsko, Rakúsko, Macedónsko, Cyprus, Švédsko a Ukrajina.

Briti zverejnili zoznam najbezpečnejších
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Základná hrozba teroristického útoku sa týka letných destinácií ako Chorvátsko, Monako a Portugalsko. Patria sem však aj krajiny ako Írsko, Nórsko, Fínsko, Luxembursko, Bulharsko, Rumunsko, Srbsko a Slovensko.

Mohlo by vás zaujať:
Cestovateľský FOTOtip: Je stará, pritom stále krásna a máme ju na skok, Praha!

Za relatívne najbezpečnejšie krajiny Európy s nízkou teroristickou hrozbou Briti označili Arménsko, Česko, Estónsko, Maďarsko, Island, Lotyšsko, Lichtenštajnsko, Litva, Malta, Moldavsko, Poľsko, San Marino, Slovinsko a Švajčiarsko.

Zdroj: Express.co.uk
Zobraziť galériu (4)
Zdroj: Express.co.uk

Zdroj: Express.co.uk
Zobraziť galériu (4)
Zdroj: Express.co.uk

 

 

 

Viac o téme: Letná dovolenka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu