Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Bývalý bezdomovec na FOTO mal šťastie aj smolu: Stal sa milionárom, no urobil osudovú chybu

František Václavek Zobraziť galériu (2)
František Václavek (Zdroj: Idnes TV)

PRAHA - Známi ho obrali o miliónovú výhru v športke, on si ju však nedal vziať. Po šiestich rokoch súd rozhodol, že František Václavek dostane svoje milióny späť. Z bývalého bezdomovca sa teraz môže stať solventný muž.

Známi sa k Františkovi Václavekovi, ktorý 7. júna 2010 vyhral v športke 25 miliónov, zachovali absolútne cynicky a hyenisticky. Keď sa im priznal, aké šťastie ho postretlo, ponúkli mu pomoc s prevzatím výhry. Hoci Františkovi predtým pomáhali a nechávali ho u seba príležitostne pracovať, tentoraz sa mu obrátili chrbtom, píše Idnes.cz.

Dvaja policajti obdarovali bezdomovca veľkou vecou: Hrdinský čin zvečnený na FOTO

Františkovi výhru nedali, ale nechali si ju sami. Kúpili si dom v hodnote 13 miliónov, nové autá a Františkovi občas dovolili u nich bývať. O rýchle zbohatnutie jeho známych sa však neskôr začala zaujímať polícia a prípad sa dostal pred súd. Po dlhom naťahovaní súdneho procesu je verdikt konečne jasný – peniaze budú musieť vrátiť. Navyše, muža a ženu chce súd za podvod posadiť na šesť rokov za mreže.

Ústavný aj Najvyšší sú rozhodli, že František dostane peniaze späť. Obvodný sú pre Prahu 9 neprávoplatne rozhodol, že podvodníci budú musieť Františkovi do mesiaca vyplatiť aj zvyšných 4, 385 milióna korún, na ktoré má v rámci občiansko-právneho konania nárok. Podľa Františkovho advokáta sa bývalý muž bez domova opäť zaradil do spoločnosti, aktuálne žije so svojou priateľkou a rád by si našiel prácu.

Bývalý bezdomovec na FOTO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Idnes TV)

 

Viac o téme: VýhraŠportkaFrantišek VáclavekBývalý bezdomovec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu