Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Beh spája ľudí a prináša veľa adrenalínu i zábavy

Denisa Hromkovičová Dvořáková Zobraziť galériu (2)
Denisa Hromkovičová Dvořáková (Zdroj: therun.sk)

BRATISLAVA - Topmodelka Denisa Hromkovičová Dvořáková vyhrala Elite Model Look, zdobila titulky prestížnych módnych časopisov a predvádzala pre svetových módnych návrhárov vrátane Versaceho, Diora či Lagerfelda.

Dnes žije v Bratislave, naplno sa venuje modelingu, a okrem prehliadkového móla nie je raritou ju stretnúť v prírode či pri behu. 

Beh je pre mnohých životným štýlom. Niekto beží pre radosť, iný preto, že si chce udržať postavu. Niektorí hovoria, že bežia, aby zabudli na problémy každodenného života, iní pre zdravie či dobrý pocit. Prečo bežíte vy?
Pravdu povediac ma dlhé behy nikdy nebavili, začala som s tým pred dvoma rok mi, aby som si udržala štíhlu postavu. Teraz už pri behu dokážem relaxovať a prísť na nové myšlienky. Behom si výborne vyvetrám hlavu.

Čo Vám beh dáva?
Dobrý pocit z toho, ako sa zakaždým dokážem prekonať.

Aké sú Vaše bežecké ambície?
Nemyslím si, že mám v tom nejaké veľké ambície, ale každý beh alebo pretek je pre mňa veľkou výzvou. Vždy by som ho chcela zabehnúť za lepší čas.

Na ktorý Váš osobný výkon ste najviac hrdá?
Môj top osobný výkon bol zároveň môj prvý polmaratón, ktorý som zabehla v rakúskom Bregenze v čase 2h3min, a na ktorý som hrdá. Pred modelingom som sa krátku dobu venovala atletike a v tom čase som preferovala krátke trate. Teraz ma však s pravidelnými tréningami bavia dlhšie trate.

Najdlhším štafetovým behom na Slovensku je The Run Slovakia, ktorý prepája východ so západom. Čo vy na to?
The Run Slovakia sa mi veľmi páči, pretože spája dve najväčšie mestá Slovenska medzi ktorými, ako som si za tých päť rokov všimla, koluje rivalita. Dúfam, že mi práca dovolí a tento rok sa budem môcť zúčastniť, pretože tam budú aj moji blízki kamaráti, s ktorými trávim veľa času na spoločných tréningoch. Okrem toho sa mi veľmi páči, že je to tímový beh. Myslím si, že ľuďom dá skutočne veľký zážitok, nakoľko beh spája ľudí a prináša veľa adrenalínu a zábavy.

Denisa Hromkovičová Dvořáková
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: therun.sk)

Prebehnúť celé Slovensko je veľkou výzvou. Štafeta The Run Slovakia v dĺžke 513 km je určite aj o prekonaní samého seba. Ako sa prekonávate/motivujete vy?
Už to, že som si obula tenisky na behanie a odbehla polmaratón som sa naozaj veľmi prekonala.  To ma zároveň motivuje ďalej, aby som ďalší polmaratón zabehla za lepší čas.

Aký je Vás vzťah k Slovensku?
Na Slovensku sa vydala a môžem povedať, že Slovensko je mojim druhým domovom. Žijem tu už päť rokov a Bratislavu som si veľmi obľúbila.

Vy a otužovanie?
S otužovaním som začala tento rok a je to pre mňa niečo úplne nové a náročné. Zimu totiž nemám veľmi rada a dokonca aj v lete mám problém, keď je voda trochu chladnejšia.   Ale otužovať chodíme spolu s manželom, ktorý ma veľmi podporuje. Vždy, keď vyjdem z vody, je to neopísateľný pocit. Som zvedavá, ako to budem zvládať, keď preto, aby sme mohli vojsť do vody, bude treba rozbiť ľad. 

Vy a zvieratá?
Každý, kto ma pozná, vie, že zvieratá milujem. A to naozaj všetky. Na našu svadobnú cestu sme dostali výlet do Afriky a bol to pre mňa najväčší zážitok na celý život.

Manžel mi na narodeniny daroval psíka, fenku, ktorú sme si spolu adoptovali. Tento rok bude mať štyri roky a je to pre mňa zatiaľ najväčší darček, aký som mohla dostať.

Registrácia na: 

Viac informácií o The Run Slovakia 2017 na www.therun.sk.

Viac o téme: BehanieDenisa Hromkovičová Dvořáková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu