Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nezodpovedný predaj pokazených potravín si odnieslo malé dievčatko: Zvracanie a následná otrava

Bezbranné telíčko malej Alfie utrpelo poriadny šok Zobraziť galériu (4)
Bezbranné telíčko malej Alfie utrpelo poriadny šok (Zdroj: profimedia.sk)

HARLOW - Dieťa bolo hospitalizované týždeň po tom, ako zjedlo dva mesiace staré potraviny. Matka, ktorá podala pokazené jedlo svojim dvojičkám netušila, čoho sa dopúšťa. Jedno z jej dvojčiat doplatilo na svoj dobrý apetít, druhé zachránila nechuť.

Sophie Horsnellová zakúpila pre svoje deti známe vrecúška obsahujúce rozmixované jedlo. Pri kúpe netušila, že sú výrobky staré. Mama svoje sedem mesačné dvojčatá Alfie a Courtney ako obvykle chcela nakŕmiť. Nič necítila, ani nemala pocit, žeby nebolo niečo v poriadku.

Mamička Sophie povedala, že jedna z jej dcér, konkrétne Courtney nie je veľmi dobrým jedákom. Alfie je však iný prípad a vrecúško s potravou zjedla. Nič nenasvedčovalo tomu, že by sa niečo malo diať. Po týždni sa začal kolobeh zdravotných problémov. Alfie začala zvracať, napriek dvom návštevám lekára nikto netušil, čo bolo príčinou zlého zdravotného stavu.

Nezodpovedný predaj pokazených potravín
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Ako priznal aj otec dievčatka Chris Horsnell, po niekoľkých prezvracaných dňoch toho bolo na rodinu veľa. "Rozhodli sme sa malú vziať do nemocnice. Spravili jej tam nejaké testy. Keď som sedel v čakárni s Courtney, chcel som ju nakŕmiť. Vrecko, ktorým sme kŕmili pred tým aj Alfie, som držal v ruke a čítal zadnú stranu. Vtedy som si všimol, že je dva mesiace staré."

Chris zostal znechutený. Nemohol tomu uveriť. Vôbec totiž nebolo cítiť, že ide o starú potravinu. Alfie bola neskôr diagnostikovaná gastroenteritída, ktorá je často spôsobená bakteriálnou otravou jedlom. Musela stráviť päť dní v Princess Alexandra Hospital v Harlow, po ktorých bola prepustená do domácej liečby.

Nezodpovedný predaj pokazených potravín
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Znechutený a nahnevaný Chris ihneď kontaktoval reťazec Poundland, v ktorom kúpila Sophie vrecúška pre deti. "Som veľmi nahnevaný. Absolútne som nimi znechutený. Nikdy už nenavštívim žiadnu z týchto predajní. Chcem len varovať ostatných. Keď moja žena kúpila tieto výrobky, koľko ostatných mamičiek ich zakúpilo tiež?"

Nezodpovedný predaj pokazených potravín
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Podľa Chrisových slov sa spoločnosť vôbec nestará. "Nevyzerá, žeby ich to vôbec zaujímalo. Poslal som im fotky vrecka, oni ale chceli skutočné položky. To sa ale nedá, keďže som poslal výrobok pracovníkom Rady v oblasti životného prostredia, aby vec prešetrili," povedal Chris.

Otras na tanieri: Ľudia v zahraničí po jedle zvracajú!

Rodina teraz varuje ostatných rodičov, aby vždy skontrolovali dátum na potravinách, ktoré kupujú. Zabránia tak možným zdravotným problémom. Hovorca spoločnosti Poundland sa k veci vyjadril nasledovne: "Je nám veľmi ľúto tohto incidentu. Otázky týkajúce sa zdravia a bezpečnosti našich zákazníkov berieme veľmi vážne. Poundland disponuje obrovským systémom obmeny zásob. Každý obchod je povinný dodržiavať dané pravidlá. Vyšetrovanie je v súčasnej dobe v plnom prúde a my sme tiež postúpili výrobky priamo výrobcom."

Viac o téme: DieťaJedloOtravaZárukaSťažnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu