Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Žena (33) si kúpila jedlo na pumpe: Po skonzumovaní bežnej veci jej hrozí smrť

Lavinia Kellyová Zobraziť galériu (4)
Lavinia Kellyová (Zdroj: ktxl, fb)

SACRAMENTO - Už štyri týždne bojuje v nemocnici o život matka troch detí, ktorá sa nakazila zákernou baktériou z občerstvenia zakúpeného na čerpacej stanici. Američanke Lavinii Kellyovej sa stala osudnou syrová omáčka, ktorou si poliala doritos. Z obľúbenej pochúťky, ktorú si rád dopraje aj nejeden Slovák, zostala paralyzovaná.

Najhoršie otravy z jedla, ktoré hrozia Slovákom: Postrach, o ktorom by ste mali vedieť

Kellyovej rodina tvrdí, že sa Lavinia 21. apríla po ceste z práce zastavila na benzínke Valley Oak Food and Fuel vo Walnut Grove. Tam si kúpila syrovú omáčkou, ktorou si preliala doritos. Podľa jej partnera Rickyho Torresa sa o pár hodín začala cítiť zle a na druhý deň ráno zašla kvôli dvojitému videniu k lekárovi.

Ten nevidel dôvod na hospitalizáciu a poslal ju domov, no večer už začala vracať a ťažko sa jej dýchalo. Rodina ju preto odviezla na pohotovosť. Lekári u nej diagnostikovali botulizmus, napojili ju na umelé dýchanie a skončila na jednotke intenzívnej starostlivosti, kde dodnes bojuje o život.

FOTO Žena (33) si
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ktxl, fb)

Botulizmus je ťažká, potenciálne smrteľná infekcia, ktorú spôsobuje konzumácia potravín kontaminovaných botulotoxínom. Najčastejšie sa táto baktéria vyskytuje v domácich konzervách a v iných nesprávne uchovávaných plechovkách či nádobách s potravinami. Medzi príznaky otravy patrí dvojité videnie, nezrozumiteľná reč, problémy s dýchaním, žalúdočné problémy, neschopnosť udržať otvorené oči či svalová slabosť.

FOTO Žena (33) si
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ktxl, fb)

Lavinia Kellyová je jedným z piatich potvrdených prípadov botulizmu v štáte Sacramento v Kalifornii. Polícia registruje tri ďalšie pravdepodobné prípady a jeden podozrivý prípad. Všetkých deväť osôb je hospitalizovaných. Úrady podľa novín Sacramento Bee už zakázali čerpacej stanici predávať pripravované jedlá a nápoje. Okrem toho všetci zákazníci, ktorí sa tu posledný mesiac stravovali, by mali pri podozrivých symptómoch vyhľadať lekára.

Úmrtie tínedžera (†16) vydesilo svet: Smrteľná kombinácia bežného nealka ho zabila za pár hodín

FOTO Žena (33) si
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ktxl, fb)

Kellyovej rodina už kontaktovala právnickú kanceláriu špecializujúcu sa na bezpečnosť potravín a podala žalobu na pumpu kvôli nedbanlivosti. Ženin zdravotný stav však zostáva naďalej vážny a prognóza neistá.

Viac o téme: Botulizmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu