Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Anna (†14) sa potajomky zakradla do kuchyne, aby si pochutnala na vajci: Stálo ju to život

Pietne miesto pre Annu Zobraziť galériu (2)
Pietne miesto pre Annu (Zdroj: profimedia.sk)

CHELTENHAM - Štrnásťročná dievčina si pochutnávala na svojom obľúbenom pokrme, keď jej zabehlo a zadusila sa. Taký je verdikt vyšetrovateľov, ktorí skúmali prípad Anny Louise Sextonovej.

Anna utrpela zástavu srdca po tom, ako prehltla nakladané vajce vo svojom dome v grófstve Cloucestershire. Starí rodičia, u ktorých bývala, okamžite privolali záchranku, zatiaľ čo dedko sa ju snažil resuscitovať, no životné funkcie sa už bohužiaľ nepodarilo obnoviť. Po prevoze do nemocnice bola prehlásená za mŕtvu. 

Anna (†14) sa potajomky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Tínedžerka vo svojich štrnástich rokoch vážila 140 kg a jej BMI dosahovalo hodnotu 47, čo znamená ťažkú obezitu. Snažila sa schudnúť, no príliš sa jej v tomto smere nedarilo. "Anna bola ťažko obézna. Podľa svojich starých rodičov zbožňovala nakladané vajcia, a to najmä v noci, keď sa zakrádala do kuchyne, aby ju nikto nevidel," uviedol koroner David Peake. 

V osudný večer bola v kuchyni, kde ju našiel starý otec. "Jej babka potom začula, ako volá jej manžel o pomoc.  Utekala do kuchyne a zbadala Annu ležať na zemi. Dedko už vykonával resuscitáciu. Ešte keď stála, ju buchol aj po chrbte v snahe uvoľniť dýchacie cesty. Nič ale nezabralo, skolabovala," dodal Peake. Lekári malý takisto veľký problém uvoľniť dievčine dýchacie cesty. Kúsky vajca nakoniec objavili v priedušnici. 

Anna (†14) sa potajomky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Polícia sa prípadom, ktorý sa stal ešte v júni, nezaoberá, pretože nie je podozrenie, že by za Anninu smrť mohla iná osoba. 

Viac o téme: SmrťUdusenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu